Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'kamu spotu' yanıtı: Kadının kocasına çay getirmesine tahammül edemiyorlar, aile bağlarını zayıflatmaya çalışıyorlar

12 Kasım 2019 18:39

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, aile temalı kamu spotu nedeniyle kendilerine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Erbaş, "Bir kamu spotu hazırladık. Bunu da hazmedemediler" dedi.

Adıyaman'da "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans veren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kurum tarafından hazırlatılan 'aile' temalı kamu spotunu hatırlatarak, bu kamu spotunu eleştirenlere cevap verdi. 

Kadının 'hizmetçi' olarak gösterildiği görüşüne tepki gösteren Erbaş, şunları söyledi:

"Bir kamu spotu hazırladık. Bunu da hazmedemediler. Bununla ilgili meclise önerge bile verdiler. Bizim geleneğimizde eşler birbirine hizmet etmeyecek mi? Kadın kocasına bir çay getirmiş, bir kek getirmiş... Buna bile tahammül edemiyorlar. Getirmeyecekmiş efendim! Öyle şey olur mu? Bizim medeniyetimizde kadın görevini yapacak, erkek görevini yapacak. Aile bağları bu şekilde yok edilmeye çalışıyor. Bizim bu anlayışımızın dışında olan kesimler sürekli bir şeyler pompalamaya çalışıyor, kötülükleri artırmaya ve bağlarımızı zayıflatmaya çalışıyor. Bu yüzden çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkalım"