Muammer Brav'la 'Ekşın'

'Diyalog' filminin ekibi T24'te: "32 dakikalık bir tek planlık sekansla seyirciye şahitlik hissini geçirmek istedik"

"Eğer elinizde bir senaryo varsa o senaryoya inanan insanlar varsa para sizi engelleyecek son unsur olmalı"

09 Ekim 2021 16:29

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin en dikkat çekici filmlerinden biri olan 'Diyalog' filminin ekibi T24'de konuk oldu. 

Muammer Brav'la Ekşın programına konuk olan filmin yönetmeni Ali Tansu Turhan, senarist Burcu Uğuz ve başrol oyuncuları Hare Sürel ile Ushan Çakır filmin çekim sürecinde yaşadıkları deneyimleri anlattı. 

Bir filmin çekimlerine hazırlanan iki oyuncuyu canlandıran Sürel ve Çakır, karakterlere çalışırken kendi iç dünyalarına yönelik de bir deneyim yaşadıklarını dile getirdi. Aynı zamanda filmin yapım ortaklığını da üstlenen Sürel ve Çakır, "Hep beraber bir rüya gördük ve bunu da gerçekleştirmek için elimizden geleni yaptık" dedi. 

filmin yönetmeni Ali Tansu Turhan senarist Burcu Uğuz ile film için yola çıktılarında oluşturdukları yapım modelini anlatırken "Eğer elinizde bir senaryo varsa o senaryoya inanan insanlar varsa para sizi engelleyecek son unsur olmalı. Çünkü insanlarla beraber insan için bir şeyler yapıyoruz. Burcu ile beraber ikimiz de geçerli olmayan telif kavramını özel sözleşmelerle insanların yapımcı olarak işin içine girebileceği ve filmin bütçesinin 5'te 1'i nakit parayla gerçekleştirebileceğini ve başkalarına da kanıtlamak istedik" dedi. 

Filmin en dikkat çeken özelliğinin 32 dakikalık bir tek plan çekimi olduğunu belirten yönetmen Turhan, o sahneyi "the night" olarak adlandırdıklarını ve sahnenin çekimi için neredeyse bütün Moda semtini kapattıklarını söyledi. Turhan, "Bize herkes bunun çok riskli bir sahne olduğunu söyledi. Fakat seyircinin en çok etkilendiği sahne bu oldu. Çünkü bu o sahnede şahitlik hissini geçirmek istiyorduk. Her insanın gece dışarı çıktıktan sonra eve giderken öyle anları vardır. Orada artık filmi izlemek dışında bir yere çıkıp o anlarına gittiğini düşünüyorum seyircinin. Bunu da duyduk ve çok mutluyuz" dedi. 

Turhan, 32 dakikalık tek plan çekimi için gece 12'de çalışmaya başladıklarını ve çekimlerin gün ağarırken bittiğini belirtti.