Haberler

Dışarıdaki Gazeteciler: #KumpasBitsin

20 Kasım 2019 13:00

'Dışarıdaki Gazeteciler', Yargıtay'ın Cumhuriyet gazetesi eski çalışanlarının mahkûmiyet kararını bozmasının ardından yeniden görülecek davanın ilk duruşması öncesi #KumpasBitsin etiketiyle yeni bir video paylaştı. Cumhuriyet gazetesi davasında yargılanan gazetecilerin dava süreçlerindeki fotoğraflarının yer aldığı videoda "Özgürlük sevincini de yaşadık, tekrar tekrar hapsedilmenin hüznünü de. Artık kumpas bitsin" ifadesi kullanıldı. 

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin Cumhuriyet gazetesi eski çalışanlarının mahkûmiyet kararını bozmasının ardından yeniden görülecek davanın ilk duruşması 21 Kasım Perşembe günü İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 13: 30'da görülecek.

Yargıtay, Cumhuriyet gazetesi eski çalışanları Akın Atalay, Orhan Erinç, Murat Sabuncu, Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya ve Ahmet Şık hakkındaki verilen mahkûmiyet kararlarını bozmuş, Şık dışındaki sanıklar için beraat talebinde bulunmuştu. 25 Nisan’da cezaevine giren gazetenin muhasebe servisi çalışanı Emre İper hakkında ise cezasının onanmasına karar vermişti. İper, yargı paketinde yapılan değişiklik sonrası tahliye olmuştu. 

Daire, bu kararın beş yılın altında ceza alan Önder Çelik, Bülent Utku, Güray Öz, Musa Kart, Hakan Kara ve Mustafa Kemal Güngör’e de sirayet etmesi gerektiğine karar vermişti. Ahmet Şık hakkında ise “Terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım” suçundan verilen mahkûmiyet kararını bozup Şık’ın 'örgüt 'propagandası'ndan yargılanmasına hükmetmişti.