Haberler

Diplomasını yırtan doktor: Hukukun işlemesi Sağlık Bakanının atacağı tweet'e kalmamalı

"Biz halkın düşman değiliz”

29 Haziran 2022 21:01

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde özel bir tıp merkezinde görevli Doktor Şeyhmus Baraş’a yönelik saldırıda adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 3 kişi, yapılan itirazın ardından tutuklandı. Saldırıya uğrayan Baraş, “Hukukun işlemesi Sağlık Bakanının atacağı tweete kalmamalı" dedi.

Viranşehir’de bulunan özel bir tıp merkezinde iddiaya göre muayene olmak için bekleyen hastanın yakınları ile Doktor Şeyhmus Baraş arasında sıra bekleme nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sonrası bir grup hasta yakını doktora saldırdı. Koridorda hasta yakınları tarafından darp edilen doktor, kendini odaya kilitleyip saldırganların elinden kurtuldu.

Saldırıda baş ve vücudunun farklı bölgelerine darbe alan Baraş, rapor alarak şikayetçi oldu. Doktora yönelik saldırı anı ise acil tıp merkezinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Yaşadığı olay üzerine diplomasını yırtarak görevinden istifa ettiğini açıklayan Baraş’ı darp eden 4 kişi dün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheliler tutuklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da tepki gösterdiği olayın ardından, Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, adli kontrol kararına itiraz etti. İtirazı sonrası doktoru darbeden şüphelilerden Mahmut, Mecnun ve Halil İbrahim Dağ isimli kardeşler, polis ekiplerince tekrar gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Dağ kardeşler, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Saldırının ardından açıklama yapan Baraş şu ifadeleri kullandı:

“Meslektaşlarım ve vatandaşların sosyal medya paylaşımlarının ardından Sağlık Bakanı beni aradı. Geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bunun bir katalog suç olduğunu ve şahısların neden salıverildiğini anlamadığını söyledi. Bakanın açıklamasının ardından şahıslar tekrardan tutuklandı. Sağlık Bakanı sağlık camiasının en üst kademesidir. Bir sağlık çalışanı darp edildi. Hukukun işlemesi Sağlık Bakanının atacağı tweete kalmamalı. Annemin görüntüleri izleyip kahrolmaması gerekiyor. Şanlıurfa’da doktorlara halk ulaşamıyor. Burada sistem işliyorsa doktorların ısrarındandır. Biz halkın düşman değiliz.”