Haberler

"Diktatör suçlaması küstah ve kindar bir bühtandır" diyen Bahçeli 2014'te, "Erdoğan tek başına diktatör olma gayretinde" demişti

Bahçeli Akşener'e yüklenirken "Diktatör suçlaması, posta koymak değil, küstah ve kindar bir bühtandır" dedi

13 Nisan 2021 13:21

T24 Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' nitelemesini "İtalya’nın acemi ve çaylak Başbakanı Sayın Cumhurbaşkanı’na 'diktatör' iftirası atmıştır. Diktatör suçlaması, posta koymak değil, küstah ve kindar bir bühtandır. Diktatör arayan kendi geçmişine bakmalıdır" sözleriyle eleştirdi. "Diktatör suçlaması, posta koymak değil, küstah ve kindar bir bühtandır."  değerlendirmesini yapan Bahçeli'nin 1 Şubat 2014'teki konuşmasında Erdoğan'a yönelik olarak, "Recep Tayyip Erdoğan Bey tek başına diktatör olma gayreti içerisinde." ifadesini kullanması yeniden gündeme geldi.

Bahçeli aynı zamanda  Draghi'yi eleştirirken  "Erdoğan'a posta koymasına müsaade etmeyizdiyen  İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de grup toplantısındaki konuşmasında göndermede bulundu.

Ne olmuştu?

Denizli'de 2014 yılındaki konuşmasında Bahçeli o dönemde emniyet ve yargıdaki atamaları eleştirmiş ve halka "Bunun hesabını sandıkta verin" çağrısını yapmıştı.  Bahçeli, Erdoğan'a "Yasama sende, yürütmeyi oradan çıkartıyorsun şimdi de yargıya musallat oldun" demişti.

TIKLAYIN - Bahçeli'den, Erdoğan'a 'diktatör' diyen İtalya Başbakanı'na: Çok şükür bizden Führer çıkmadı, Franco çıkmadı, Salazar çıkmadı

TIKLAYIN - Akşener: Biz, İtalya Başbakanı’nın Erdoğan’a posta koymasına müsaade etmeyiz