Haberler

Derya Yanık’ın İsmail Saymaz ile 'Karaman'daki çocuklara cinsel istismar' olayına dair tartışması ortaya çıktı

"Orası sadece bir yurt olarak ya da sizin anladığınız manada öğrencilerin konakladığı, devam ettiği bir eğitim noktası olarak kullanılmıyor”

21 Nisan 2021 20:15

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına atanan Derya Yanık’ın Karaman'da Ensar Vakfı ve KAİMDER'e ait yurtlarda kalan 10 erkek çocuğun tecavüze maruz kaldığı olayla ilgili yaptığı konuşması ortaya çıktı. Yanık, programda “Geriye dönük olarak baktığımzda ilköğretim için yapılan yasal bir düzenleme yok. Orası sadece bir yurt olarak ya da sizin anladığınız manada öğrencilerin konakladığı, devam ettiği bir eğitim noktası olarak kullanılmıyor” diyor. Gazeteci İsmail Saymaz’ın bu sözlere yanıt vermesiyle stüdyoda tartışma yaşanıyor. 

Ne olmuştu?

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER'e ait yurtlarda kalan 10 erkek öğrenciye ’cinsel istismarda’ bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 54 yaşındaki sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk'e 'müstehcen görüntüleri izletme', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'hürriyeti tahdit' ve 'kasten yaralama' suçlarından 508 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. 

TIKLAYIN - Karaman'daki çocuklara cinsel istismar davasında Muharrem Büyüktürk'e 508 yıl 3 ay hapis cezası!