Haberler

Üniversite kantini AKP Gençlik Kolları'na tahsis edildi; dekanlık ve rektörlük 'haberimiz yoktu' dedi, öğrenciler boykotta

21 Ekim 2019 12:28

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, etkinlikler için kendilerine izin verilmeyen kantinin AKP Gençlik Kolları toplantısına tahsis edilmesini protesto amaçlı boykot başlattı. 

Rektörlük ve dekanlığın AKP Gençlik Kolları toplantısından "haberdar değildik" açıklaması yaptığını belirten öğrenciler, İletişim Fakültesi Dekanı Erhan Eroğlu'nun kendilerine destek verdiğini söyledi. 

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu protesto etmek için kantinde gazeteyi okuma etkinliğine izin verilmediğini, okul bünyesinde çıkarılan 'Üniversiteli" gazetesinin kantinde dağıtılmasına izin verilmediğini hatırlatan öğrenciler, "Bizlere siyaset yaptırmayacağız" diyenler, AKP Gençlik Kolları toplantısından haberdar olmadığını söylüyor"

Konuyla ilgili soruşturma başlatılmasını talep eden öğrenciler, kantin boykotu başlattı.

T24'e konuşan öğrencilerden biri, "Akşamüstü 17:00'da kapanarak öğrencilere hizmet vermeyen kantin, 17 Ekim'de saat 19:00'da üniversiteyle ilişkisi olmayan Eskişehir AKP Gençlik Kolları'nın toplantısı için usulsüzce tahsis edilmesini protesto ediyoruz" dedi. 

Başka bir öğrenci de 'Okul öğrencilerinin yapamadığı herhangi bir etkinliği onların yapmasına izin vermiyoruz. Kantin işletmesinin sahipleri bu toplantıyı yaptırdı. Rektörlüğü ve kantin işletmesini uyarıyoruz. Bunlar olduğu sürece boykotumuz devam edecek' diye konuştu. 

Öğrenciler kantin işletmesine soruşturma açılana kadar eyleme devam edeceklerini bildirdi.