Haberler

'Çok Sevdim'in yüzde 65'i 'Yalan Oldu'

16 Eylül 2019 13:14

Milyonlarca insan tarafından dinlenen 'Çok Sevdim Yalan Oldu' şarkısının sahibi belli oldu. Parçanın yüzde 65’i Tarsuslu Aşık Hüseyin Akan’ın, yüzde 35 ise Fatih Bulut’un olduğu ortaya çıktı. Şarkıyla ünlenen Fatih Bulut, Mersin’e giderek Hüseyin Akan’la görüştü.

Ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu belirten Fatih Bulut, eserin gerçek sahibinin Hüseyin Akan’ın olduğunu bilmediğini söyledi. Bulut, şöyle devam etti:

“Kimse kimsenin duygusunu almaz. Adımız hırsıza çıktı. Sen yüreği güzel bir insansın, yüreği güzel bir emmisin. İnan bu yeğenin de öyle. Sevenimiz var sevmeyeniz de. Neticede Türkiye’yi temsil edeceğiz. Eseri, Mustafa Balcı ile birlikte yaptık, Mustafa Balcı kendisine ait olduğunu söyledi. Yüzde 50’si onun, yüzde 50’sini de ben düzenledim, kendi sözlerimi koydum. Bilseydim eserin gerçek sahibinin Hüseyin Akar olduğunu, gelip kapısını çalmaz mıydım, izin almaz mıydım. Bir müsaade almaz mıydım. Kimse kimsenin hakkını alamaz, duygularıyla oynayamaz, leke de çalamaz. Şarkının bu kadar tutulacağını tahmin etmiyordum, Kayseri’yi temsil edeyim diye yola çıktık, sonra Tarsus, sonra Türkiye’yi dünyada temsil ediyoruz.” 


Davasını geri çektiğini söyleyen Aşık Hüseyin Akan, “Fatih Bey doğru söylüyor, bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandı. Mustafa Balcı’dan kaynaklanan bir olay.. Ben yeğenimi dinledim, kendisinde suç olmadığını öğrendim. Mustafa Balcı’nın yanlış aktarmasındadır. Fatih kardeşimin yolu açık olsun, ortadaki sorun bitti. Eserin yüzde 35’i Fatih Bulut’a, yüzde 65’i bana aittir” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından sazı eline alan Hüseyin Akan ile Fatih Bulut eseri birlikte söyledi.