Haberler

CHP'li Yüceer: Bugün faciadan sorumlular değil 'adalet' diyenler yargılanıyor

"Selam olsun buradan Can Atalay'a ve hak için mücadele ederken haksız hukuksuz, suçsuz bir şekilde esir alınan dostlara, mücadeleci arkadaşlara"

27 Mayıs 2022 12:48

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 10. duruşması dün yapılan Çorlu tren katliamı davasıyla ilgili “Katliamda yaralananların ve yakınlarını kaybedenlerin büyük acısına tam bin 418 gündür adaletsizliği de eklediler. Bu insanların haykırdıkları tek bir şey var ‘adalet’, ‘adalet nerede’ diye soruyorlar… Bugün faciada sorumlular değil, ‘adalet’ diyenler yargılanıyor” dedi.

Yüceer sözlerine şöyle devam etti, "Bitmedi, bu davada, bu faciaya sorumlu olanları korumak uğruna hukukun katledilmesi yetmezmiş gibi, kaybettiklerinin acısıyla yürekleri sızlayan ailelerin, davanın avukatlarının, ihmalleri ortaya çıkaran mühendislerin, davayı takip eden gazetecilerin, milletvekillerinin adalet arayışına yargı sopasıyla gözdağı verilmek isteniyor. Bugün faciada sorumlular değil, ‘adalet’ diyenler yargılanıyor.

Soma'dan Hendek'e, Hendek'ten Aladağ'a, Aladağ'dan Çorlu'ya kadar tüm mağdurların avukatı olan Can Atalay bugün tutuklu. Selam olsun buradan Can Atalay'a ve hak için mücadele ederken haksız hukuksuz, suçsuz bir şekilde esir alınan dostlara, mücadeleci arkadaşlara. Davayı en başından beri takip ediyor Can Atalay ve SEGBİS üzerinden de davaya katılmak istedi ama bu talep bile reddedildi.

Yaşananlar tam bir vicdansızlık, tam bir hukuksuzluk. Neden böyle yapılıyor, biliyor musunuz? Dava süreci uzatılıp acılar küllensin isteniyor, unutulsun isteniyor; hesap soran aileler yargı sopasıyla sindirilmek isteniyor ama biz buna izin vermeyeceğiz. Bu adalet çığlığı hepimizin ve her türlü baskı ve hukuk garabetine rağmen adaleti aramaktan, hukuku savunmaktan ve gerçek suçlular cezalandırılıncaya kadar adaleti tesis etme çabamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Çorlu için adalet, Türkiye için adalet demeye devam edeceğiz. Bu çocukların ömürlerini çalanların, insanlarımızı hayattan koparanların yaptıkları yanına kâr kalmayacak, er ya da geç hesap sorulacak. Bu düzeni, bu adaletsiz düzeni hep beraber değiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.