Haberler

CHP'li Özel’den 'İngiltere, Almanya, Fransa ve şahsım zirve yaptık' diyen Erdoğan'a: Bu siyasi şizofrenik hâl öyle bir boyuta geldi ki kendisini devlet olarak görmekte

11 Aralık 2019 16:35

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen insan hakları günü etkinliğinde söylediği, ‘İngiltere, Fransa, Almanya ve şahsım dörtlü zirve yaptık’ sözüne tepki gösterdi. Özel, “Bu siyasi şizofrenik hâl öyle bir boyuta geldi ki bırakın partisini devletin yerine görmeyi, kendisini devlet olarak görmekte ve şahsının Fransa, İngiltere, Almanya ile zirve yapacak durumda olduğunu ifade etmektedir” dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in TBMM’de düzenlediği basın toplantısındaki açıklamasından satır başları şöyle:

“Adalet ve Kalkınma Patisi Genel Başkanı dörtlü zirve ile ilgili konuşurken, ‘İngiltere, Fransa, Almanya ve şahsım dörtlü zirve yaptık’ dedi. Bu, daha önceki parti devleti eleştirilerini bir aşama öteye götürüp, şahıs devleti noktasına geldiğimizin en büyük göstergesidir. Zaten 16 Nisan’da rejime kastedilen referandumun oylamasında da sonrasında yapılan uygulamalar sırasında da yapılan eleştiriler bir şahıs devleti oluşturulduğu yönündeydi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları da yayınladıkları kitaplarda, verdikleri mülakatlarda ‘tek kişilik hükümet sistemi’ diyerek şahıs devletini itiraf etmekteydiler. Meselenin ruhundan o şekilde etkilenip diline vurmuş ki 'Fransa, İngiltere, Almanya, şahsım bir toplantı yaptık' diyebilmektedir. Bu ülkenin, başbakanlarının, cumhurbaşkanlarının isimleri verilerek dörtlü zirve yaptık denilse, bu ülkeleri temsil ettikleri anlaşılacakken, ülkelerin isimlerini söyleyip kendi ismiyle birleştirmesi, kendi adını Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine koyması içinde bulunduğumuz vasatın ve malumun itirafıdır.

Ayrıca bir şapkası Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanlığı olan, bir şapkası Cumhurbaşkanlığı olan, aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu’nun başındaki kişi, şapkalardan birini taktığında Anayasa Mahkemesi’ne üye atayabilmekte, diğer şapkayı taktığında Bursa’da partisine il başkanı atayabilmektedir. Bu siyasi şizofrenik hâl öyle bir boyuta geldi ki bırakın partisini devletin yerine görmeyi, kendisini devlet olarak görmekte ve şahsının Fransa, İngiltere, Almanya ile zirve yapacak durumda olduğunu ifade etmektedir."