Akustik 24

Ceylan Ertem yeni maxi single'ını, pandemi sürecinde müzisyenlerin nasıl yalnız bırakıldığını, Sezen Aksu ile 'Datlım Gıymatlım'ı nasıl seçtiklerini anlattı

Ertem, Ayşen Güven'e konuk oldu

23 Ekim 2020 16:35

Müzisyen Ceylan Ertem “pozitif ve renkli” iki yeni şarkısıyla Akustik24’te Ayşen Güven’e konuk oldu.

9 Ekim’de çıkardığı ‘Dünya Heveslisi’ maxi single’ı ‘Datlım Gıymatlım’ ve ‘Yalnızlık Ölüm Boyu’ şarkıları ile  Ertem, herkese biraz umut biraz, neşe getirdi.

Ertem, bu iki şarkının hikâyesini, pandemiyle beraber yaşadığı sarsıntıyı, müziğe karşı yapılan haksızlığı, içindeki aşk kıpırtılarını ve Miles Davis’in eşlik ettiği hayalini bu sohbette anlattı.

90’lar havası estiren ‘Datlım Gıymatlım’ın sözü ve müziği Sezen Aksu’ya, düzenlemesi Serhat Şensesli’ye mastering ise Barış Büyük’e ait.

Maxi single’da yer alan ‘Yalnızlık Ölüm Boyu’nun sözlerinde ise Yelda Karataş, müziğinde Cenk Erdoğan ve Ceylan Ertem, düzenlemesinde Cenk Erdoğan, mastering’inde yine Barış Büyük imzası var.

Akustik24’te ‘Datlım Gıymatlım’a Sezen Aksu ile nasıl karar verdiklerini de anlatan Ceylan Ertem, “Benim repertuarımı da bildiği için ‘sana mutlaka neşeli bir şeyler söyleteceğim, kafayı taktım’ dedi ve bana bir sürü şarkı dinletti. Onların içinden ‘Datlım Gıymatlım’ı duyunca gözlerim parladı” dedi.

İkinci şarkısı ‘Yalnızlık Ölüm Boyu’nun şiirini okuduğunda çocukluğunu düşündüğünü paylaşan sanatçı bu çalışması için de şunları söyledi: “Aslında müzisyenlerin Türkiye’deki macerasına da sanki küçük bir gönderme olsun. Pandemi dönemindeki yalnız hani müzisyen olarak da yalnız hissetmek çok yoğun bir baskı olarak üzerimdeydi.”

“Sendikamız yok neden olamıyor, bu çok büyük bir eksiklik” diyen sanatçı, müzisyenlerin tiyatrocular ve sinemacılardan da daha çok yalnız olduğuna dikkat çekti.

Müzik sektörünün pandemi öncesinde de daima dayanışmayla döndüğünü vurgulayan Ceylan Ertem, “İlk müziğin sesi kısılıyor en son müziğin sesi açılıyor! Bu da bu sektörün her seferinde çok büyük bir darbe almasına ve gelişememesine yol açıyor” diye konuştu.

Müziğin kendisi için hem iş hem de aşk olduğunu söyleyen sanatçı, insanlara bir kez daha bunu anlamaları için seslendi.

Ceylan Ertem’in içten sohbetiyle Akustik24 yayında. İster izleyin, ister dinleyin!