Akustik 24

Korona günlerinde Burcu Tatlıses hem söyledi hem anlattı: Şarkılarımda çok konuşuyorum; daha özgür hissediyorum

20 Mart 2020 19:02

Funda Arar, Mustafa Ceceli ve daha pek çok isme söz yazan Burcu Tatlıses Akustik 24'te  hem anlattı hem söyledi.

2018 yılında ikinci albümü “Uzaklar”ı çıkaran müzisyen yeni teklisi ile Ayşen Güven’in sorularını yanıtladı. Burcu Tatlıses'in Yıldızları yakan tüm kadınlara..” diyerek yayımladığı “Olmazların Kızları” şarkısı 6 Mart’ta  dinleyicilerle buluştu.

Bugüne kadar hep aşk şarkıları yazan Burcu Tatlıses, bu şarkısının bir birikimin dökümü olduğunu söyledi. Kadın cinayetleri, şiddet, ayrımcılık her gün karşımıza çıkarken Tatlıses “Hepimizin kalbini ağrıtıyor. Bendeki kalp ağrısı da "Olmazların Kızları” dedi.

Müzisyen kadınların şarkılarla kendilerini ifade edebildikleri için daha özgür olduklarını söyleyen Tatlıses, yeni şarkısının heyecanını Akustik24 takipçileriyle paylaştı.

Hep kendi yolunu kendisinin çizdiğini ve bir yere yaslanmak istemediğini söyleyen müzisyen, “kendi şarkılarımı çalıp söylüyor olmak çok değerli” dedi. Bir yerden sonra müzikte alternatifin de “popüler” olmaya başladığını söyleyen Tatlıses, T24 takipçileri için hücum performanstan kaçınmadı.

Güçlü şarkı sözleri için “şarkılarımda çok konuşuyorum” diyen Tatlıses, kalabalık olandan kurtulmanın hem güzelliğini hem zorluğunu da anlattı.

Şarkı sözü yazmanın matematiğinden, Burcu Tatlıses’in unutamadığı o ana ve Arizona Dream’e kadar pek çok şeyin konuşulduğu Akustik24 yayında!

İster izleyin ister dinleyin. Sadece abone olmayı ve sesi açmayı unutmayın...

Belki bu can sıkıcı günlerde şifa olur!