Haberler

Boris Johnson kazandı, Londra'da sokaklarında protestolar meydana geldi: "Benim başbakanım değil"

14 Aralık 2019 12:48

Britanya'da yapılan seçimlerde Muhafazakar Parti'nin tekrar parlamentoda çoğunluk elde etmesi ve Boris Johnson'ın başbakan seçilmesinin ardından dün akşam başkent Londra'da eylemler düzenlendi.

"Benim başbakanım değil" diye sloganlar atan protestocular, ellerinde "Muhafazakar yönetime direnin" ve "Mültecilere kapımız açıktır" yazılı pankartlar taşıyarak Londra şehir merkezinde yürüdü.

Eylemler sırasında polis ile protestocular arasında ufak çaplı çatışmalar yaşandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde kalabalığın elinde cop tutan polislere doğru yürüdüğü görülüyor. The Guardian'ın aktardığına göre en az bir eylemcinin suratında kan olduğu gözlemlendi.

Şehrin merkezinde yoğunlaşan muhalif eylemlerin bazılarında, protestocular hükümeti destekleyen gruplarla karşı karşıya geldi. Guardian muhabiri Damien Gayle, başbakanlık konutunun yakınlarında protestocularla Boris Johnson destekçilerinin karşı karşıya geldiğini aktardı.

The Mirror'ın aktardığına göre ise bir grup Brexit destekçisi ile muhalif bir grup arasında kavga çıktı ve olaya polis müdahale etti.

Gece boyunca paylaşılan görüntülerde polislerin bazı kişileri olay yerinden uzaklaştırdığı görüldü ancak kimse gözaltına alınmadı.