Muammer Brav'la 'Ekşın'

'Birlikte Öleceğiz' film ekibi T24'te: "Benim için bu kadar çok yönlü bir karakteri oynayabilmek inanılmaz bir deneyimdi"

"İstanbul bizi yeniden sarmalasa herhalde yeni bir tutku ile ona sarılırız"

09 Ekim 2021 15:49

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı. Ulusal Uzun Metraj bölümünde yer alan filmlerden 'Birlikte Öleceğiz' film ekibi T24'e konuk oldu. 

Muammer Brav'la Ekşın programına konuk olan yönetmenler Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu ile filmin başrol oyuncuları Özgür Emre Yıldırım ve Su Kutlu filmin çekim sürecinde yaşananları, filmde anlatılan hikayeyi ve vermek istedikleri mesajı anlattı. 

Filmin birbirini çok seven iki insanın bir arada durmayı başaramamasını anlattığını söyleyen yönetmen Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu, İstanbul'un da hikayenin bir parçası olduğunu dile getirdi. 

"İstanbul bizi yeniden sarmalasa herhalde yeni bir tutku ile ona sarılırız" diyen Hakkı Kurtuluş, İstanbul'un filmdeki ağırlığının yadsınamayacağını belirti. 

Canlandırdığı Ece karakterinin zamansız ve eşsiz olduğunu anlatan oyuncu Su Kutlu ise "Benim için bu kadar çok yönlü bir karakteri oynayabilmek inanılmaz bir deneyimdi" dedi. 

Bir hastanede cildiyeci olarak çalışan doktoru canlandıran Özgür Emre Yıldırım, canlandırdığı karakterin en yakın arkadaşına aşık olmuş ve bunun için vicdan azabı çeken bir adam olduğunu dile getirdi. 

İstanbul'da çekim yapmak için izin alırken zorlandıklarını söyleyen yönetmen Melik Saraçoğlu, sürecin yıpratıcı olduğunu, romanesk bir yanı olan bir film olduğunu ancak böylesi uzun ve zorlayıcı bir filme oyuncuların büyük katkı sunduğunu söyledi. 

Yönetmen Hakkı Kurtuluş ise filmin  2 buçuk yıla aşkın bir geçmişi olduğunu ifade ederek "Epey uzun ve ciddi bir ekip sinerjisi içerisinde gelişti her şey" diye konuştu. 

Filmin 161 dakikalık süresiyle ilgili olumsuz yorumlara da değinen yönetmenler, izleyicilerin uzun süresine rağmen "su gibi akıyor" yorumları yaptığını belirterek "Evet süre olarak uzun bir film ama hissedilen süre olarak pek de öyle olmayan akan ve kendini izleten bir film" dedi. 

Filmin konusu

Mazhar, uzmanlığını Kanada'da tamamlamasının ardından İstanbul'a geri döner. Kaybettiği annesinin yasını tutan Mazhar, bu sırada en yakın arkadaşı Erman'ın da sevgilisi olan Ece'ye aşık olur. Mazhar ve Ece, şehrin iniş çıkışlarının ortasında tutkulu ve yıkıcı bir aşk yaşar.