Muammer Brav'la 'Ekşın'

Bir 'beyaz yaka' komedisi: Küçük Şeyler

Yönetmen Kıvanç Sezer, oyuncular Alican Yücesoy ve Başak Özcan, Muammer Brav'a anlattı

27 Kasım 2019 17:47

Malatya Film Festivali’nden 'En İyi Film Ödülü'yle birlikte beş ödüle layık görülen 'Küçük Şeyler' filminin yönetmeni Kıvanç Sezer, başrol oyuncuları Alican Yücesoy ve Başak Özcan, Ekşın'da Muammer Brav'ın sorularını yanıtladı. 

Yönetmen Kıvanç Sezer, ikinci filmi olan Küçük Şeyler'de 'hayatın içindeki mizahı perdeye taşımak istediğini' söyledi. Sezer, "İlk filmim olan Babamın Kanatları, insanları ağlatan bir film oldu. Bu kez de insanları güldürmek istedim. Gişeden ziyade bunu amaçladım" dedi.

Sezer filmde 'absürt sahneler' olduğunu belirterek, "Hayattaki çalkantıları, insanların ruh halini absürt bir yere evriltmek istedim. Riskli bir alandı, ne kadar gerçekçi sinemadan beslensem de sinemanın bir tür büyü olduğunu düşünürüm. Büyünün içinde de fanteziler, rüyalar, kaygılar var. Bunları filmde denemek istedim. 'Kendi sinema yolculuğumda üzerine ne koyabilirim, nasıl geliştirebilirim' diye düşündüm. Filmi izlenebilir kılacak durumlar eklemeye yoğunlaştım” ifadelerini kullandı.

Onur karakterine hayat veren Alican Yücesoy, karakterini, "Onur, beyaz yakalı dünyasında yaşıyor. Daha sonra işsizlikle birlikte hayatı değişiyor ve işsizliğinin psikolojisine yansıyan evreye geçişini görüyoruz. Bunu da evine eşine yansıtıyor" dedi.  

Bahar karakterini canlandıran Başak Özcan da, "Bahar, öğretmen ve Onur'la birlikte orta sınıfın konforunu yaşamış bir karakter. Onur'un yaşadığı çalkantıyla birlikte Bahar'ın kendisini ve Onur'u sorguladığını görüyoruz" diye konuştu.