Haberler

Bilim-kurgu filmleri gerçek oldu; 'görünmezlik' artık mümkün

23 Ekim 2019 17:42

Kanadalı askeri kamuflaj üniforma üreticisi HyperStealth Biotechnology Corporation’dan araştırmacılar, 'Kuantum Görünmezlik' ismini verdikleri malzeme ile insan ve nesneleri görünmez kılıyor. 

Şirketin, Ekim ayı başlarında yapmış olduğu patent başvurusunda ortaya çıkan malzeme, bir güç kaynağına ihtiyaç duymadan ilgili nesnenin etrafındaki ışığı bükerek görünmezlik sağlıyor. 

Quantum Sheath'ın (Kuantum Görünmezlik) özelliklerini yaklaşık 100 dakikalık bir video ile tanıtan şirket, bir tank ve uçak maketini görünmez kılabildiklerini gösterdi. 

Malzemenin çok ince ve hafif olduğunu belirten Hyperstealth CEO'su Guy Cramer, 'Quantum Sheath'  ile çevrelenen bir insanın, aracın veya binanın, ultraviyole (UV), kızılötesi ve kısa dalga kızılötesi sistemlerinde dahi görünmediğini söyledi.

“Quantum Stealth, herhangi bir ortamda, herhangi bir mevsimde, günün veya gecenin herhangi bir saatinde, başka hiçbir kamuflajın sağlayamayacağı bir gizlilik vaat ediyor” diyen Hyperstealth CEO'su, son dokuz yıldır bu teknoloji üzerinde çalıştıklarını ifade etti.