Haberler

BBP lideri Destici: Ben ENAG’ı ciddiye almıyorum ve konuşmak da istemiyorum, biz yapıcı ve yol gösterici muhalefet yapıyoruz

"TÜİK'in rakamlarını manipüle etmek ve Cumhur İttifakı karşısındaki muhalefetin eline koz vermek çalıştırılan bir kurum"

06 Temmuz 2022 11:10

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, FOX Tv'de katıldığı programda ENAG hakkında, "Ben ENAG’ı ciddiye almıyorum ve konuşmak da istemiyorum, biz yapıcı ve yol gösterici muhalefet yapıyoruz" dedi.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Fox Tv ekranlarında yayınlanan İlker Karagöz'ün sunduğu "Çalar Saat" programına konuk oldu.

Destici geçtiğimiz günlerde TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına güvenilmesi gerektiğini belirterek, "Dünyada hangi esaslar ile enflasyon hesaplaması yapılıyorsa TÜİK'te aynı şekilde hesaplama yapıyor. Bize verilen bilgi bu" demesi üzerine sunucu Karagöz araya girdi ve, "Tam olarak söylediğim bu ENAG'ta bunu söylüyor" dedi.

Karagöz'ün ENAG üzerinden örnek vermesi üzerine Destici, "Ben ENAG'ı ciddiye almıyorum, ENAG'ı konuşmak istemiyorum. ENAG ciddi bir kurum değil, TÜİK'in rakamlarını manipüle etmek ve Cumhur İttifakı karşısındaki muhalefetin eline koz vermek çalıştırılan bir kurum" ifadelerini kullandı.