Haberler

Barış Yarkadaş ile Mete Yarar arasında 'Barış Pınarı Harekâtı' tartışması: "AKP’nin politikasını bana devlet diye anlatma!"

17 Ekim 2019 12:48

Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında, CHP eski Milletvekili Gazeteci-Yazar Barış Yarkadaş ve güvenlik uzmanı Mete Yarar arasında tartışma çıktı.
 
'Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili  başlayan tartışmada, Yarkadaş'ın "Meseleler iyice birbirine karıştı. Kıbrıs Barış Harekâtı'yla bugünkü operasyon birbirine denk getiriliyor. Bugünkü konu terörle mücadeleden bahsediliyor. İkisi apayrı şeyler" ifadelerini kullandı.
 
Yarar'ın, "Denk getirmediğim bir konuyu denk getiriyormuşum gibi söyleyerek kendinize malzeme devşirmeyin" yanıtını vermesi üzerine Barış Yarkadaş, Yarar'ın 'örtülü AKP propagandası' yaptığını ifade etti. 
 
Yarar, "Şu üsluba bak... CHP’lisiniz ve başkasının siyasi kimliğini reddediyorsunuz, bravo. Sizin işinize gelmeyen her şey AKP’nin propagandası oluyor" şeklinde cevap verdi.

Yüksek sesle birbirine bağırarak konuşan iki konuğunu sakinleştirmeye çalışan programın sunucusu Didem Arslan Yılmaz'ın ise, "Arkadaşlar, öyle bir dönemden geçiyoruz ki, sakin konuşalım" diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştığı görüldü.

Gerginliğin devam etmesiyle, Mete Yarar, sunucu Yılmaz'a "Dönemden geçmiyoruz, dönem insanları deşifre etme dönemi. Al işte bu" diyerek Barış Yarkadaş'ı işaret etti.

CHP'li Yarkadaş ise Mete Yarar'a, "AKP’nin politikasını bana devlet diye anlatma. Düzgün konuş benimle" diye belirtti.

Mete Yarar ise, Yarkadaş'a, "Terbiyesiz" diye cevap verirken, devam eden polemik nedeniyle reklam arasına girildi.