Ne Oluyor?

"Babacan da Acemoğlu da 'demokrasi olmadan ekonomi düzelmez' diyor"

27 Aralık 2019 13:01

AKP'den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, "Ekonomiyi 30 günde toparlarız" dedi; hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Ünlü ekonomist Daron Acemoğlu, "Kriz 1-2 yıl daha sürer" açıklamasını yaptı. Ali Babacan ve Daron Acemoğlu'nun ekonomiye dair açıklamaları ne ifade ediyor? 

Murat Sabuncu ve Şirin Payzın ekonomi gündemini yorumladı.

Şirin Payzın'ın Babacan'ın T24'e verdiği röportajda 'Ekonomiyi 30 günde toparlarız' açıklamasını hatırlatması üzerine Murat Sabuncu, "İddialı bir cümle. Türkiye'nin problemi bir taraftan da demokrasi ve hukukla da ilgili. 30 gün dediği süreçte ileriye yönelik bir perspektif çizebilirler. Babacan'ın ima ettiği şey demokrasi, hukuk, insan hakları ve ekonomideki kurumların özgürleşmesidir diye yorumluyorum" diye konuştu.  

Şirin Payzın da Daron Acemoğlu'nun ekonomik problemlerin sosyal değişimlerle sağlanacağı açıklamasına değinerek, "Ekonomi, hukuk ve demokrasi düzeniyle doğrudan alakalı kavramlar" dedi. 

Gelecek Partisi, Babacan'ın kuracağı yeni parti, CHP, İyi Parti ve HDP'nin parlamenter sisteme dönüş çizgisinde ortak paydada buluştuğunu ifade eden Murat Sabuncu, "Bu partiler AKP ve MHP'nin karşısında bir arada duracaklar. Çünkü bu bloğun öne çıkarttığı modelde kırmızı çizgileri demokrasi, hukuk, parlamenter sistem ve Kanal İstanbul'a karşı olmak ortak çizgilerileri" yorumunu yaptı.