Muammer Brav'la 'Ekşın'

Altın Portakal Film Festivali | 'Bembeyaz' film ekibi T24'te: Değerlerine sahip çıktığını düşünen bir adam, şartlar değişirse ne yapar?

Yönetmen Çağan Özdemir, oyuncular Kubilay Tunçer ve Esra Ergün, Muammer Brav'ın konukları

10 Ekim 2021 15:52

T24 Video Servisi

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj bölümünde yer alan filmlerinden biri olan 'Bembeyaz' filminin yönetmeni Çağan Özdemir, oyuncular Kubilay Tunçer ve Esra Ergün T24'te Muammer Brav'a konuk oldu. 

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Koronavirüs koşullarında salgın önlemleriyle yapıldı. Festivalin Ulusal Uzun Metraj bölümünde yarışan bir ilk film olan 'Bembeyaz' filminin yönetmeni Çağan Özdemir, filmi şöyle anlattı: 

"Ahlaki çatışmaların çok yoğun işlendiği filmler görüyorum geldiğimden beri. Ben kendi filmimden bahsederken ahlak yerine değer kelimesini kullanıyorum. Değerlerine sahip çıktığını düşünen bir adamın şartlar uygun gitmediğinde kendini korumak adına kimlere ve nerelere sığındığını anlatan bir film yapmak istedim. Polisiye unsurları da içeren bir film."

Özdemir, sözlerini "Karanlık ve sert konulara değinen bir filmde mizah olsun da gülelim demedim. Mizah olsun diye değil, boyutlu bir karakter yaratmak istedim. Kubilay da onu çok iyi canlandırdı. Çok iyi bir his festivalde olmak. İlk defa bir filmiyle gelmiş olmakla insan çok mutlu oluyor" diye sürdürdü. 

"Derinleşme imkanı veren bir senaryoydu"

Filmin oyuncusu Kubilay Tunçer, film hakkında şunları söyledi: 

"Bana hep bir iş geldiği zaman evvela şeye bakarım. İyi yazılmış mı? Kararını senaryo üzerinden veriyorsun. Son derece iyi yazılmış bir filmdi. Düşündükçe derinleşme imkanı veren bir senaryoydu. O yüzden ben büyük bir zevkle oynadım. Tecrübeli bir polisi oynuyorum."

"Kabullenmişliğiyle yaşayan bir kadın"

Oyuncu Esra Ergün, filmdeki rolünü şöyle anlattı: 

"Mukadder kendi hayatına devam etmeye, onu korumaya çalışan, çocuğuyla belki eşiyle çok iyi bir ilişki kuramayan, ama sadece 'O olsun yeter' kabullenmişliğiyle yaşayan bir kadın. O çelişkisiyle diğer tarafa tutunan bir kadın."