Haberler

Akşener'e sarılarak ağlayan kadın: 2 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum, yetişemiyorum; psikolojim bozuldu

"Ben nasıl okutacağım bu çocuğu?”

05 Temmuz 2022 21:05

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Yenimahalle ve Altındağ ilçelerinde esnaf ziyareti yaptı. Ziyaret sırasında Akşener’e sarılarak ağlayan kadın, ''Çocuğumun yurdunun kirası 450 liraydı, 850 lira oldu. 2 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum. Elektrik, su, çocuk… Ben hayattan bıktım. Ben yetişemiyorum ya, psikolojim bozuldu. Ne yapayım ben çocuğumu okutmayayım mı” dedi.

Akşener, yurt genelinde yaptığı esnaf ve vatandaş görüşmelerini bugün Ankara’da, Yenimahalle ve Altındağ ilçelerinde sürdürdü. Bir vatandaş Akşener’e Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı öğrenci yurt ücretlerine yapılan yüzde 80 zamma tepki gösterdi. Göz yaşlarını tutamayan yurttaş Akşener’e sarıldı. Vatandaş şöyle konuştu:

"Hayattan bıktım, yetişemiyorum"

“Çocuğum yurtta okuyor, babamı 20 sene oldu kaybedeli… Çocuğum 2.5 yaşındayken babamı kaybettim. Çocuğumun yurdunun kirası 450 liraydı, 850 lira oldu. 2 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum. Elektrik, su, çocuk… Ben hayattan bıktım. Ben yetişemiyorum ya, psikolojim bozuldu. Ne yapayım ben çocuğumu okutmayayım mı? Her şeye zam geldi. 35 yaşında eşimi kaybettim, çocuğumu okuttum… Çocuğumun 5 bin lira masrafı var. Ben nasıl okutacağım bu çocuğu?”

Kadına sarılan Akşener, "Çocuğu ben halledeceğim" karşılığını verdi. (ANKA)