Haberler

Akçakale Gümrük Kapısı yeniden açılıyor

20 Kasım 2019 16:38

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad'ın, önce IŞİD daha sonra PYD'nin kontrolüne geçmesi ile "olası terör saldırılarının önüne geçmek" için beton bloklarla kapatılan sınır kapısını açmak için çalışmalar başladı. Tel Abyad'a ulaştırılması planlanan yardımın bu kapıdan geçeceği öğrenildi.

Suriye'deki Tel Abyad ilçesinin IŞİD'in eline geçmesinin ardından Akçakale'deki gümrük kapısı geçişe kapatılmış ve olası terör saldırılarını engellemek için beton bloklarla güçlendirilmişti. Daha sonra Tel Abyad, PYD'nin kontrolüne geçti ve gümrük kapısındaki beton bloklu güvenlik önlemi devam etti.

Barış Pınarı Harekatı ile ilçenin Türkiye destekli güçlerin kontrolüne geçmesinin ardından bugün Akçakale Gümrük Kapısı'nı yeniden faaliyete geçirmek adına buradaki beton blokların kaldırılması için çalışma başlatıldı. Gümrük sahasının her iki tarafındaki beton bloklar gelen vinçler tarafından yerinden sökülerek TIR'lara yüklenmeye başladı.

Kapının yeniden geçişlere açılması ile Tel Abyad'a yapılacak insani ve lojistik yardımın buradan gitmeye başlayacağı öğrenildi.