Haberler

Adana'da bir hastanede davul-zurnayla 'Urfa sıra gecesi' düzenlendi

25 Eylül 2019 11:06

Adana Şehir Hastanesi'nde yöneticilere ve personele öğle yemeği esnasında hastane yönetimi tarafından "Urfa Sıra Gecesi" düzenlendi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrasında hasta ve hasta yakınlarının bulunduğu bir ortamda davullu zurnalı eğlence düzenlenmesi tepki çekti. 

Yerleşim yerine uzaklığı ve AVM’ye benzer yapısıyla tepki çeken Adana Şehir Hastanesi'nde yöneticilere ve personele öğle yemeği esnasında hastane yönetimi tarafından davullu zurnalı “Urfa Sıra Gecesi” düzenlendi. Resmi bir kurumda, üstelik bir hastanede gerçekleşen olay tepki topladı.

CHP'li Şevkin soru önergesi verdi

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, eğlenceyi meclis gündemine taşıdı. Şevkin, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın şu sorulara yanıt vermesini istedi:

  1. Adana Şehir Hastanesi’ndeki yöneticilere ve personele öğle yemeği esnasında ‘Urfa Sıra Gecesi’ düzenlenmesindeki amaç nedir?
  2.  Resmi kurumda mesai saatlerinde düzenlenen müzikli eğlence; devlet kurumu ciddiyetine yakışmadığı gibi hastanede tedavi gören, şifa arayan hastalara karşı bir hakaret niteliği taşımaz mı?
  3. Çalışanlara moral-motivasyon bahane ediliyorsa mesai saatleri dışında, hastane dışındaki bir mekanda organizasyon yapılması daha doğru olmaz mıydı?
  4. Sıra gecesi düzenleme kararını kim vermiştir? Sorumlular hakkında soruşturma açılmış mıdır?
  5.  Türkiye’deki diğer şehir hastanelerinde de böyle bir uygulama var mıdır?
  6. Sayıştay raporuna göre, Elazığ’da 1 TL ödenen kemoterapi ilacı hazırlanmasına, Adana Şehir Hastanesi’nde 356 TL ödenmesinin nedeni nedir?

Adana Valiliği, eğlenceyle ilgili soruşturma başlattı

Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık personeline yönelik öğle saatinde gerçekleştirilen 'sıra gecesi' eğlencesi görüntülerin yayılmasından sonra Adana Valiliği, eğlenceyle ilgili soruşturma başlattı.