Gün Olur

Abdurrahman Dilipak: Ilımlı İslam, ılımlı Kemalizm ve ılımlı milliyetçilik siyaseti tasarlanıyor

12 Temmuz 2019 17:54

"Tek adamlar geldiği gibi giderler" diyen Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, yeni parti arayışlarını, AKP'nin son seçim yenilgisinin nedenlerini Hakan Aksay'a yorumladı.

Dilipak, 'Tek adam' ifadesini sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kast ederek kullanmadığını, her siyasi yapı, görüş için kullandığını söyledi. 

Siyasetin ve aynı zamanda siyasi partilerin yeniden dizayn edildiğini savunan Dilipak, " McKinsey gibi yapılar İslam, Kemalizm ve milliyetçiliği yeniden dizayn ediyor" dedi. Dilipak, CHP'nin AKP üzerinden, AKP'nin de CHP üzerinden yapılandırıldığını ifade etti. 

Seçim sonuçlarının ardından kabinede değişiklik olacağını da belirten Yeni Akit yazarı, "Çünkü halk böyle istiyor" diye konuştu. 

Ali Babacan'ın kuracağı konuşulan yeni parti çalışmaları hakkında da yorum yapan Dilipak, "Babacan'ın destekçilerinin daha liberal bir siyasete yöneldiğini söyledi. Babacan'ın partisinin büyük bir başarı elde etmese de siyaseti değiştireceğini söyleyen Dilipak, "pragmatizm ve oportunizm arasında denge tutturması gerekiyor" ifadesini kullandı. 

Bugün ilk teslimatı yapılan S-400 füzeleriyle ilgili de değerlendirmede bulunan Dilipak, S-400 alımının doğru bir politika olduğunu, ancak böyle bir teknolojinin satın alımı için sadece Rusya ve ABD'ye değil, Çin gibi alternatiflere de yönelinmesi gerektiğini söyledi.