Haberler

A Haber'in sarı çizmeli yayını gündem oldu, haber şefinden açıklama geldi

16 Ağustos 2022 10:06

Ankara'da etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, yollar göle döndü.  Ankara Valisi Vasip Şahin, fırtına nedeniyle inşaatta kolon devrilmesi neticesinde bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Sosyal medyada ise A Haber ekibinin tamamen kuru olan bir alanda, sarı çizmeler giyerek yaptığı yayının görüntüsü yayınlandı. 

Kısa sürede gündem olan görüntü eleştirilirken, A Haber Ankara Haber Şefi Muhammet Karadağ yaptığı sosyal medya paylaşımında, görüntülerin yanıltıcı olduğunu söyledi.

Karadağ, "Saat 16:07 gibi Ankara'da sağanak yağış ve fırtına başladı. Habercilik refleksi ile hemen bir ekibimizi dışarı çıkardık. Yağış 6-7 dakika sürdüğü için yollar hemen kurudu. Ankaralılar bunu çok iyi bilir. Muhabir arkadaşımız tüm olasılıkları göz önüne alarak çizme ve yağmurluğunu giydi. 16 bülteninde uzunca bir yayın yaptı. Zaten söz konusu anonsda muhabir arkadaşımızın çizmeleri de görünmüyor. Kameraman yakın çekim ile sadece belden yukarısını alıyor. Burada da "yağış bitti hava açtı ancak bazı altgeçitlerdeki su hala duruyor" benzeri bir anons çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

Karadağ, "O yayına Youtube'da "A haber canlı" yazrak ve yayınını geriye sararak ulaşabilirsiniz. Asla asılsız haber yapmadık, çünkü bizim Yüce bir Makama verecek hesabımız var. Her şeyden önce Allah'tan korkarız" dedi.