5 Dakika Adalet

5 Dakika Adalet: 'İşimi istiyorum' dedi; OHAL Komisyonu 'eylem yaptı' gerekçesiyle başvurusunu reddetti

13 Şubat 2020 21:52

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, haftanın hak ihlallerini değerlendirdiği 5 Dakika Adalet'te bu hafta, Gezi Parkı davasında yaşanan hak ihlallerini ve davadaki çelişkileri, TBMM'de kurulan OHAL İnceleme Komisyonu'nun çalışmalarını ve 230 gündür açlık grevinde olan Grup Yorum üyelerinin bugün görülecek davasını değerlendirdi. 

-Gezi Davası'nın savcısı esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Davanın tutuklu tek sanığı Osman Kavala için ağırlaştırılmış müebbet isteyen savcı, daha önce tutuklu yargılanan ve tahliye edilen diğer sanık Yiğit Aksakoğlu ve Mücella Yapıcı için de aynı cezayı istedi. Gezi Davası 18 Şubat'ta Silivri'de görülecek.

- 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası haksız bir biçimde ihraç edildiklerini savunan insanlar birçok kentte  görevlerine iade talebiyle eylemler gerçekleştiriyor. Bu insanlardan biri olan Nazan Bozkurt da ihracının değerlendirilmesi ve göreve iade edilmesi talebiyle OHAL Komisyonu'na başvurdu. Komisyon, Bozkurt'un, işe iade talebiyle yaptığı eylemleri gerekçe göstererek başvurusunu reddetti.

-Grup Yorum üyeleri, adil yargılanma ve kültürel faaliyetlerine yönelik baskıların geri çekilmesi talebiyle  230 günü aşkın bir süredir açlık grevinde. Grup Yorum üyelerinin taleplerinin karşılanması için herhangi bir adım atılmış değil. Grup Yorum üyeleri 14 Şubat'ta hakim karşısında.