Muammer Brav'la 'Ekşın'

2019 yılının iz bırakan dizileri

Hürriyet Gazetesi TV Yazarı Elçin Yahşi, Muammer Brav'a değerlendirdi

19 Aralık 2019 18:51

2019 yılı biterken Hürriyet Gazetesi TV Yazarı Elçin Yahşi yılın iz bırakan dizilerini Muammer Brav'ın Ekşın programında değerlendirdi. 

Mucize Doktor ve Tek Yürek dizilerini yılın en iyi iki yerli dizisi olarak tanımlayan Yahşi, "Mucize Doktor klasik dizi formüllerinin dışında. Tek Yürek dizisi de insanlara iyi örnek olan, sporun birleştirici yanını öne çıkaran sıcak bir diziydi ancak çok izlenmedi" diye konuştu.   

En iyi yabancı dizinin ise Amerikan yapımı Succession dizisi olduğunu söyleyen Yahşi, "Game of Thrones'un günümüze uyarlanmış hâli diyebiliriz. Bir medya ailesinin hayatta kalma savaşını ve ali üyelerin birbirine ne tür iplerle bağlı olduğunu anlatıyor" dedi. 

Bu yıl az sayıda yerli dizi çıktığını ve çoğunun birkaç bölümde bittiğini vurgulayan Yahşi, "Uluslararası alanda konuştuğumuzda sürelerden yakınılıyor. Süreler bizim hayatımızı etkilediği gibi pazarlamayı da etkiliyor" yorumunda bulundu. 

Beren Saat ve Mehmet Günsür'ün başrollerinde olduğu Netflix'te yayına girecek ikinci yerli yapım olan Atiye dizisinin ilk 3 bölümünü izlediğini söyleyerek, "Tıkır tıkır işleyen ve merak ettiren bir diziydi" dedi.

Netflix'te yayınlanan ilk yerli dizi Hakan: Muhafız (The Protector) dizisini izlemeye devam edemediğini ve çocukça bulduğunu söyledi. 

Game of Thrones dizisinin çok tartışılan ve eleştirilen final sezonununa ilişkin konuşan Yahşi, "Son sezon çekilsin diye imza verenler arasında değilim. Adil bir son olduğunu düşünüyorum. Çok memnun kaldım. Game of Thrones bütün dünyanın birlikte heyecanla beklediği, izlediği bir diziydi" yorumunu