Muammer Brav'la 'Ekşın'

2019 yılında tiyatroda iz bırakanlar

Milliyet yazarı Asu Maro, Muammer Brav'a anlattı

27 Aralık 2019 17:00

Milliyet yazarı Asu Maro, 2019’un tiyatroda iz bırakanlarını Muammer Brav'ın Ekşın programında değerlendirdi. 

Krek'in Dünyada Karşılaşmış Gibi oyununu çok başarılı bulduğunu ifade eden Maro, "Farklı bir izleme deneyimiydi. Kulaklıkla oyun izletme gibi enteresan bir seçimi vardı. İlk yarıyı başka ikinci yarıyı başka yerde izlettiren farklı bir izleme deneyimi yaşatan bir oyundu. Oyunculuklar çok başarılıydı. İki yarısı birbirine denk olmasa da çok kuvvetli bir metindi" diye konuştu. 

Başarılı bulduğu tiyatro oyuncularını da değerlendiren Maro, hakkı yenmiş bir bilim kadınının hikâyesini anlatan Fotoğraf 51'de Funda Eryiğit'i etkileyici bulduğunu belirtti.

Maro, iki doktorun bir gece acil serviste yaptığı ameliyatın sonuçlarını konu alan, Erdi Işık'ın yazdığı Hipokrat oyununda Canan Ergüder'i de çok başarılı bulduğunu söyleyerek, "Sezonunun en etkileyici performanslarından biriydi" ifadesini kullandı.

Edith Piaf'ın hayatını konu alan Kaldırım Serçesi'nin de etkileyici bir müzikal olduğunu dile getiren Maro, "Ödenekli tiyatrolarda görebileceğimiz çapta bir prodüksiyon ve sponsorsuz olarak hayata geçirilmiş durumda. Seyirci de gidip desteklemeli. Tülay Günal'ın Edith Piaf'ını görmek lazım" dedi. 

Son yıllarda ünlü oyuncuların da tiyatro sahnesinde daha çok rol almasına ilişkin de konuşan Maro, "Dizi piyasasının tıkanmasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. İnsanlar kendine nefes alma alanı olarak tiyatroyu seçti" dedi.