Berlin'deki toplantıya Almanya, Fransa, Rusya ve Ukrayna'nın dışişleri bakanları katılıyor. Toplantı, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in davetiyle düzenleniyor.
Toplantı gündeminde Ukrayna'nın doğusunda yeni bir ateşkes sağlamak üzere alınabilecek güven artırıcı önlemlerin ağırlıklı yer tutması bekleniyor.
BU HABERİ, T24 ABONELERİNİN DE
SAĞLADIĞI KATKIYLA OKUYORSUNUZ.
T24'E ABONE OL,
BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞİ DESTEKLE!
Zaten abone misiniz? Üye girişi yapın
T24 ABONELERİNE ÖZEL
- T24'te yayımlanan tüm yazılara erken erişim
- 1 milyon içeriği aşan T24 özel arşivine tarih filtrelemesiyle erişim
- Yaklaşık 2 bin sayfalık T24 Yıllık dergilerinin dijital arşivine erişim
- T24 Yıllık Konferansları'nı online olarak ücretsiz izleme
Berlin'de Ukrayna konulu bir başka toplantı ise başbakanlıkta yapılacak. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Başbakan Angela Merkel'e güncel gelişmelerle ilgili bilgi verecek.
Merkel Rusya, Fransa ve Ukrayna liderleriyle yaptığı telefon görüşmeleriyle Ukrayna krizinden çıkış arayışına katkı sağlıyor.
NATO'ya bağlı Uluslararası Güvenliğe Destek Gücü (ISAF) birlikleri yıl sonuna kadar Afganistan'dan çekilecek. Merkel-Rasmussen görüşmesinde çekilmeye ilişkin ayrıntıların gözden geçirilmesi bekleniyor.


