Olası terör saldırılarına karşı Avrupa'ya seyahat edecek olan vatandaşlarını uyaran ABD Dışişleri Bakanlığı, El Kaide ve IŞİD'in Avrupa'daki uzantılarının Avrupa'da terör saldırıları planladığına dair ellerinde güvenilir istihbarat bulunduğunu bildirdi.
Avrupa'da terör tehdidinin arttığını ifade eden Bakanlık, bu nedenle Avrupa'daki ABD vatandaşlarının Noel döneminde dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.
BU HABERİ, T24 ABONELERİNİN DE
SAĞLADIĞI KATKIYLA OKUYORSUNUZ.
T24'E ABONE OL,
BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞİ DESTEKLE!
Zaten abone misiniz? Üye girişi yapın
T24 ABONELERİNE ÖZEL
- T24'te yayımlanan tüm yazılara erken erişim
- 1 milyon içeriği aşan T24 özel arşivine tarih filtrelemesiyle erişim
- Yaklaşık 2 bin sayfalık T24 Yıllık dergilerinin dijital arşivine erişim
- T24 Yıllık Konferansları'nı online olarak ücretsiz izleme
Özellikle kalabalıkların toplandığı yerlere giden ve toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlarından dikkatli olmalarını isteyen Bakanlık, aşırı grupların Belçika, Fransa, Türkiye ve Almanya'da daha önce saldırılar düzenlediğine de işaret etti. Bakanlık, bu uyarının 27 Şubat'a kadar geçerli olduğunu vurguladı.
ABD Dışişleri Bakanlığı geçen ay 29 Ekim nedeniyle Türkiye ile ilgili uyarıda bulunmuş, ardından da güvenlik nedeniyle İstanbul’daki diplomatik temsilciliğinde çalışanların yakınlarına Türkiye’yi terk etme çağrısı yapmıştı.
© Deutsche Welle Türkçe
DW/HS,BK


