Yaşam

Zonguldak'a Endonezyalı gelin

2017 yılında internet üzerinden tanışan ikili, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde Türk geleneklerine uygun bir düğünle evlendi

06 Ekim 2019 15:13

Zonguldak'ta yaşayan Bilal Yavuz (28), 2 yıl önce internetten tanışıp aşık olduğu Endonezyalı Fatri Biahimo (24) ile Türk gelenek ve göreneklerine göre yapılan düğünle evlendi.

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yaşayan Yavuz, 2017 yılında internet üzerinden Endonezya’da yaşayan Biahimo ile tanıştı. 2 yıl boyunca internet üzerinden konuşan Yavuz ve Biahimo, ilişkilerinin devamında evlilik kararı aldı. Yavuz'un memleketinde yapılan düğünde Endonezyalı gelinin eline kına yakarak ve düğünde testi kırarak Türk adetlerini yerine getirdi. 

"Ömür boyu birlikte olacağımızın sözünü vermiştik" 

Damat Yavuz arkadaşlıklarının bir anda ilerlediğini ifade ederek, "2 yıl boyunca internet üzerinden konuştuk. Evlenme teklifini de yine internet üzerinden yaptım. Sohbet ederken birbirimize ömür boyu birlikte olacağımızın sözünü zaten vermiştik. İkimiz de sözümüzü tuttuk ve bugün evleniyoruz. İlk evlenme teklifini internet üzerinden yaptım. Evlilik teklifini kabul edince burada nikah işlemlerine başladık. Nikah salonunda nikahtan önce yine yüzük ile bir evlenme teklifi yaptım. Fatri’nin Türkiye’ye gelmesi, vize işlemleri biraz bizi yordu. Zor bir süreç geçirdik çünkü ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Davet mektubu diye bir şey var aslında onu güzel hazırladıktan sonra bir sıkıntı yaşamıyorsunuz" dedi.

Bilal Yavuz'a aşık olduğunu ve aşkın sınır tanımadığını belirten Biahimo ise Türkiye'nin güzel bir yer olduğunu ve burada mutlu olduğunu söyledikten sonra, "Bilal ile internet üzerinden 2 yıl önce tanıştık. Sohbet ettik ve birbirimizi sevdik. 2 yılın sonunda ise bir birimize güvendik ve bugün evleniyoruz" diyerek memnuniyetini ifade etti. (DHA)