Kültür-Sanat

Yüzüklerin Efendisi'nin dizi uyarlaması için "aşırı kıllı" oyuncu aranıyor

Kast ajansı, 1.52'den kısa ya da 1.95'ten uzun boylu insanların ilana başvurabileceğini belirtti

18 Aralık 2019 16:59

Amazon tarafından yeniden uyarlanan ve yüksek bütçesiyle konuşulan Yüzüklerin Efendisi dizisinin kast ajansı yayımladığı ilanda, yeni yapımda ork rolü için “çok fazla kırışıklığı olan” ve “aşırı kıllı” kişiler aradıklarını duyurdu. 

Independent Türkçe'nin haberine göre, orijinal film üçlemesinde Karanlık Lord ordularının ilkel askerleri olan orkların, fiziksel açıdan kısa boylu ve insansı bir yapıları vardı. Gergin ve kıvrımlı ciltleri olan varlıkları canlandırmak üzere oyuncu arayışına giren ajans ise açtığı ilanda “tüm yaş ve etnik gruplardan karakteristik yüze sahip ve aşırı kıllı” kişilere ve 1.52 metrenin altı ile 1.95’in üstünde boyları olan kişilere başvuru çağrısında bulundu.

İlanın devamında “tıknaz ve zalim görünüşlü motosiklet sürücüleri” ve “hokkabazlık yapabilen sirk performans sanatçıları”na da çağrıda bulunan ajans ifadesini şöyle sürdürdü:

“Eğer deri çanta gibi görünüyorsanız ya da aşırı kırışıklığınız varsa bu role uygunsuz.” 

Sörf yaparken kaza geçirerek dişlerini kaybeden kamyon şoförü ve seçmeler için aranmayı bekleyen Justin Smith, The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada "Eksik dişlerden daha fazlasına sahibim. Bende hiç yok. Kısayım ve kızıl saçım var" dedi. 

Yüzüklerin Efendisi dizisinin 1 milyar dolara (yaklaşık 6 milyar TL) mâl olması bekleniyor. Dizi ana kötü karakteri canlandıracak Joseph Mawle, Markella Kavenagh ve Ema Horvath’u bir araya getiriyor. Olayların Orta Dünya’nın İkinci Çağı’nda geçeceği dizi hem film üçlemesinde hem de kaynak romanlarda yaşananların öncesini anlatacak.