Dünya

Yüksek Mahkeme kürtajı anayasal hak olmaktan çıkarmıştı; Google, ABD'de kürtaj kliniğine gidenlerin lokasyon geçmişini silecek

02 Temmuz 2022 11:26

T24 Dış Haberler

ABD'de Yüksek Mahkeme'nin Roe v. Wade emsal kararını iptal ederek kürtajı anayasal hak olmaktan çıkarmasının ardından Google, kürtaj kliniği veya aile içi şiddet sığınaklarına giden kullanıcılarının lokasyon geçmişini sileceğini açıkladı. 

Üst düzey Google yöneticisi Jen Fitzpatrick kaleme aldığı blog yazısında, "Eğer sistemlerimiz birinin bu yerleri ziyaret ettiğini tespit ederse, ziyaretlerinden kısa süre sonra lokasyon geçmişlerinden silecek" ifadelerini kullandı. 

The Washington Post'un haberine göre böylece lokasyon geçmişi kürtaj soruşturmaları ve yargılamaları için kullanılamayacak.

Fitzpatrick, Google'ın iyi açıklanmamış veya yasa dışı hükümet taleplerinde veri paylaşımında bulunmadığını vurgulasa da, şirketin kürtaj bağlantılı taleplere nasıl tepki vereceği ile ilgili detay sunmadı. Teknoloji devi, kullanıcılarının lokasyon takibi özelliğini tamamen kapamasına izin veriyor.

The Washington Post'un aktardığına göre Google her gün soruşturmalar için yüzlerce kullanıcısının e-postalarını, lokasyon verilerini ve 'bulut'ta saklanan dökümanlarını yetkililer paylaşıyor.