Medya

Youtube hesabı hacklenen Yol TV için sosyal medyada kampanya

Sosyal medya kullanıcıları Twitter üzerinden "@TeamYouTube" hesabına "#YoutubeYOLTVyiGeriVer" çağrısı yapıyor

23 Ekim 2019 13:45

YouTube hesabı geçen günlerde hacklendiği söylenen Yol TV için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Adı “Haitpts HTTV9” olarak değiştirilen hesabın yeniden Yol TV'ye verilmesi için Twitter üzerinden "@TeamYouTube" hesabına "#YoutubeYOLTVyiGeriVer" çağrısı yapıldı.

T24'e ulaşan Yol TV yetkilisi, "Emek emek inşa ettiğimiz YouTube hesabımız, adım adım elimizden alındı" dedi.

Olaya dair Yol TV'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geçtiğimiz haftalarda Yol TV YouTube kanalına bir hack saldırısı gerçekleşti. Bu saldırı sonucunda Yol TV Youtube hesapları ticari amaçları olduğunu düşündüğümüz uluslararası bir hack grubunun eline geçti. Saldırının olduğu günden bu yana YouTuba’a çeşitli kanallardan bu sorunun çözülmesi gerektiğini ilettik. Ancak YouTube normal koşullarda hızla çözebileceği bu sorunu bugüne kadar geçiştirdi.

Bugün itibarıyla YouTube kanalımızın adı bir hack çetesi tarafından “Haitpts HTTV9” olarak değiştirildi. Bu süreci 123 bin YouTube abonemizle birlikte tepkiyle karşıladık. İzleyicilerimiz bu yapılan saldırıya karşı tepkilerini yorumlara yazarak göstermeye başladılar bile.

Bugüne kadar ülkenin yoğun gündemini meşgul etmeden YouTube ile yazışmalarımızla bu hack saldırısı sorununu çözmeye çalıştık. YouTube ise bu konuyu erteleyerek Türkiye’de ve Avrupa’da milyonların özgür sesi olmayı başarmış Yol TV’nin bir hack şebekesinin eline geçmesine seyirci kaldı.

Şimdi Yol TV’mize hep birlikte sahip çıkacağız. YouTube Yol TV’yi derhal sahiplerine geri ver. Yol TV bizimdir. Yol TV halkındır. Hesabımızı geri alana kadar tüm izleyicilerimizin @TeamYouTube hesabına #YoutubeYOLTVyiGeriVer etiketiyle tepkilerini iletmelerini bekliyoruz.

Bu konuda bize destek olabilecek tüm kamuoyunu elinden geldiği biçimleriyle desteğe çağırıyoruz."