Medya

YouTube'dan Babiali TV'ye 'Ebubekir Sifil' sansürü; canlı yayın hakkı donduruldu

Sifil, “Erkeğin her ilde eşi olabilir” sözlerini söylediği videosu için telif başvurusu yaptı

09 Ocak 2020 12:36

Yalova Üniversitesi öğretim görevlisi Ebubekir Sifil, 'erkeğin her ilde eşi olabilir' sözlerini söylediği videosu için Youtube’a telif başvurusu yaptı. Youtube Babiali Tv’nin canlı yayın hakkını dondurdu.

Babiali  Tv’de Mustafa Hoş'un programının canlı yayın hakkı donduruldu. Yalova Üniversitesi öğretim görevlisi Ebubekir Sifil, “Erkeğin her ilde eşi olabilir” sözlerini söylediği videosu için Youtube’a telif başvurusu yaptı. Youtube Babiali Tv’nin canlı yayın hakkını dondurdu.

Youtube'un uyguladığı sansürü sorduğumuz gazeteci Mustafa Hoş, ''Youtube'a telif hakkı üzerine başvuran Ebubekir Sifil'in başvurusu üzerine canlı yayın hakkımız elimizden alındı. Türkiye'de sansür için en alçak yöntemlere başvuruyorlar. Kendi videolarının telif haklarını satın alıyorlar, program esnasında videoları izletip yorum yapmamız engelleniyor. Kendi sözlerini bile yayınlayamıyorsunuz artık. Susturamadıkları gazetecileri, yasal boşluklardan faydalanarak susturmaya çalışıyorlar. Türkiye'de büyük bir karartma yaygınlaşmaya başladı. Biz bu duruma sessiz kalmayacağız. Ben bu karanlığa teslim olmayacağım. Deve sidiği şifalıdır diyen bir adamın beni susturmasına sessiz kalmayacağım. 'Erkeğin her ilde eşi olabilir' diyen bir kafayı eleştirmeyip sesiz mi kalacağız. 6 yaşında çocukla evlenilebilir diyen kafayla bunlar aynı. Önce ilgili makamlarla görüşüp, sonra hukuki yollayara başvuracağız. Babıali TV'yi ne korkutabilirler ne de susturabilirler'' dedi.