Gündem

Yıldıray Oğur: Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden Şehir Üniversitesi gözlerimizin önünde siyasete kurban ediliyor

Şehir Üniversitesi'nin hesaplarına Halkbank tarafından tedbir kararı alınmıştı

07 Aralık 2019 08:35

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, bugünkü yazısında Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden olduğunu belirttiği Şehir Üniversitesi'nin hesaplarına Halkbank tarafından tedbir kararı verilmesini değerlendirdi. "Şehir Üniversitesi gözlerimizin önünde siyasete kurban ediliyor" diyen Oğur, "Her devrin kendi sınavları var. Bugünün sınavı da bu. Tahrip etmek isteyen muktedirlere karşı korunması gereken bugünün Takıyyüddin’in Rasathanesi, ülkeyi terk etmemesi için yanında durulması gereken Fuat Sezginler var karşımızda" ifadelerini kullandı.
 
Oğur'un, "İslam dünyası neden mi geri kaldı?" başlıklı yazısının bir bölümü şöyle: 

"90’ların o entelektüel İslami dergileri Bilgi ve Hikmet, Yeni Zemin’in yazar kadrosundaki isimlerin siyasetçi, milletvekili bakan olarak iktidarda olduğu zamanlardayız. 

Ve onların iktidarında, 90’ların birikiminden belki de geriye kalan en somut sonuç olan, muhafazakar kesimin yüz akı, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden Şehir Üniversitesi gözlerimizin önünde siyasete kurban ediliyor.

Aralarında Cumhurbaşkanlığı büyük ödülleri almış Mehmet Genç, Engin Deniz Akarlı, AK Parti’nin anayasaya komisyonunda bulunmuş Ergun Özbudun, Serap Yazıcı gibi isimlerin de olduğu kendi alanlarında ülkenin itibarlı yüzlerce akademisyeni üç aydır maaşsız derslerine giriyor, derecelerle bu üniversiteye girmiş öğrenciler burslarını alamıyor.

Üniversite kurulurken, yurtdışındaki üniversiteleri bırakıp Türkiye’ye gelmiş akademisyenlerin bir kısmı bu krizin sonunda muhtemelen yine yurtdışına gidecekler. Öğrencilerin aklında ise Türkiye’nin bugünlerinden asla unutmayacakları kötü hatıralar ve büyük tecrübeler kalacak. 

Her devrin kendi sınavları var. 

Bugünün sınavı da bu. 

Tahrip etmek isteyen muktedirlere karşı korunması gereken bugünün Takıyyüddin’in Rasathanesi, ülkeyi terk etmemesi için yanında durulması gereken Fuat Sezginler var karşımızda.

Peki, onlarca vakıf üniversitesine benzerleri verilmiş yasal bir arazi devrini yasadışı, bankanın bile usulsüz verildiğini söylemediği bir krediyi usulsüz ilan edip, YÖK’ün bile haberi yokken canlı yayında üniversiteye kayyım atanacağını kim açıkladı dersiniz?

Üstelik, bütün bunları iktidar partisinin sözcüsü olarak açıklayıp, olayın 'siyasi olmadığını' da söyleyerek...

Evet, bir zamanların Bilgi ve Hikmet dergisinin o Ankara temsilcisi...

İslam dünyası neden geri kaldı sorusuna cevap mı arıyordunuz?"


Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - İstanbul Şehir Üniversitesi'nden basın açıklaması: Bize borçlu gibi muamele edin, suçlu gibi değil