Gündem

Yeni Şafak yazarı: Yunanistan üzerinden Türkiye'yi savaşa sokmak istiyorlar, savaş Türkiye'yi parçalar!

"ürkiye, aslâ savaşa girmemelidir! Hele de başka ülkelerin yani emperyalistlerin kışkırtmalarıyla hiçbir savaşa girmemelidir!"

10 Haziran 2022 08:54

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye'nin Yunanistan üzerinden savaşa sokulmak istendiğini savunarak, "Amerikalıların bütün Yunan anakarasına yığınla askerî üs yaparak, Yunan anakarasını silahlandırdılar, nükleer başlıklar yerleştirdiler! Özellikle Dedeağaç merkezli bu askerî konuşlanma, Yunanistan’ın ABD tarafından işgal edilmesi anlamına geliyor aslında.

Fakat Yunanistan, bundan rahatsız değil, aksine çok memnun. Hibe edilen silahlar, savaş teknolojileri… Kendini Türkiye’ye karşı güvende hissetmesini sağlayan güçlü askerî ittifaklar, paktlar… Ve her gün yenileri devreye girdirilen ekonomik yardımlar…" diye yazdı.

Türkiye'nin Yunanistan'a saldırmak gibi bir emelinin olmadığını kaydeden Kaplan, "Benim devlet ricalimize buradan özellikle hatırlatmak istediğim nokta şu: Türkiye, aslâ savaşa girmemelidir! Hele de başka ülkelerin yani emperyalistlerin kışkırtmalarıyla hiçbir savaşa girmemelidir!

Hem dik duracağız hem sürekli teyakkuz hâlinde olacağız hem de Türkiye’nin büyümesi ve iddialarını adım adım büyütmesi yolculuğundan asla vazgeçmeyeceğiz.

Emperyalistleri ve uydularını buradan defedene kadar bu mücadele böyle sürecek, sürmeli.

Onun için ülke içinde de istikrar, huzur ve güven ortamının tesis edilmesi zorunlu: Ekonomik kriz bir an önce çözülmeli.

Sonra gençler ve eğitim sistemine neşter vurulmalı; genç kuşağın İslâmî değerlerden uzaklaşmasının önüne geçecek güçlü, özgüveni yüksek, bizim medeniyet dinamiklerimizden beslenen uzun soluklu bir eğitim sistemi daha fazla gecikmeden inşa edilmeli. Yoksa yok olmaktan kurtulamayacağımız anlaşıldı!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...