Gündem

Yeni Şafak yazarı: Deprem anında sosyal medya kullanıcısı 'yüksek eğitimli' cahiller sokağa çıktı

27 Eylül 2019 08:09

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, dün İstanbul'da gerçekleşen deprem anında sokağa çıkanlarla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Öztürk, "AVM ve plazaların boşaltılması tam bir 'cahillik' örneğiydi" iddiasında bulundu. “Köprülerin halatları koptu' diyen mi ararsınız, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün ortasındaki bakım iskelesini köprünün parçalanan ana tabyası diyen mi? 'Büyük deprem geliyor saat bilmem kaçta' diyen mi?" diyen Öztürk, "Hepsi sosyal medyadan pompalandı. Sosyal medya kullanıcısı 'yüksek eğitimli' cahiller de o yayılan kara propagandanın esiri olarak sokaklara fırladı" dedi.

Öztürk, Yeni Şafak'ta "Depremden daha tehlikelisine teslim olmak" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Okulların boşaltılması ve tatil edilmesi güvenlik için iyi bir karar. Ne var ki AVM ve plazaların boşaltılması tam bir “cahillik” örneğiydi. Bulunduğumuz iş merkezinde de büyük bir panik yaşandı. İşyerlerinden “yüksek eğitimli” gençler panik halinde caddelere koşturdu. Ne yöneticileri ne amirleri “durun” demedi. Diyenlere de zaten gençler kulaklarını tıkadı.

Çünkü, deprem ve depremde nasıl hasar oluşur meselesiyle ilgili kimsenin bir fikri yoktu. Tek fikir verici vardı sosyal medya! Sosyal medyada fısıltı gazetesi “panik yaymaya” çoktan başlamıştı.

“Köprülerin halatları koptu”diyen mi ararsınız, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün ortasındakibakım iskelesini köprünün parçalanan ana tabyası diyen mi? “Büyük deprem geliyor saat bilmem kaçta” diyen mi?

Hepsi sosyal medyadan pompalandı. Sosyal medya kullanıcısı “yüksek eğitimli” cahiller de o yayılan kara propagandanın esiri olarak sokaklara fırladı.