Medya

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni: Onlar Türkiye çökecek diye beklerken, dünya yıldızlaşan bir ülkeye tanık oldu

30 Mayıs 2020 07:36

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, muhalifleri 'onlar' diye tanımladığı yazısında, "Onlar; İstanbul sokaklarına “Zulüm 1453’te başladı” yazdı. Biz; Ayasofya “Camii”nde Fetih Suresi’ni okumaya başladık.

Onlar; Türkiye’yi yeniden o dar alana, yüz yıl önceki sömürge haritasına sıkıştırmaya kalkıştılar. Biz; sınırlarımızın dışına taştık, ötelere ulaştık, coğrafyayı ülke ülke, adım adım dolaşmaya başladık.

Onlar; içeride cepheler, ittifaklar kurdular, örtülü planlar uyguladılar. Biz; içeride, dışarıda, Anadolu’nun dağlarında, sınırlarımızın sıfır noktasında, coğrafyamızın her köşesinde, denizlerde, çöllerde, kavşaklarda, hafızamızın ve hatıramızın ulaşabildiği her yerde savunma hatları inşa ettik.

Onlar; “Türkiye’yi durdurmaya” çalıştı. Biz; “Selçuklu, Osmanlı, Türkiye” dedik." ifadelerini kullandı.

İbrahim Karagül, 'onlar' diye hitap ettiği grubun Türkiye nereye giderse karşı safta yer aldığını iddia ederek, "Biz; yani Türkiye, yani bu ülkeye inananlar ise, hem onlara hem bütün dünyaya; güçlü bir liderlik, sağlam bir devlet, sabırlı ve dirençli bir millet, müthiş bir dayanışma ve koordinasyon örneği sunduk.

Kendimizi koruduk, dünyanın yardımına koştuk. Onlar “Türkiye çökecek” diye beklerken dünya yıldızlaşan bir ülkeye tanık oldu. Tarihi, bugünleri doğru okuyan, doğru yerde duran, Türkiye’yi alkışlamayı bilenler yapacak. Onlar; “Zulüm 1453’te başladı” diyenlerle aynı safta olsun.

Biz Ayasofya “Camii”nde Fetih Suresi okumaya başladık bile." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...