Yaşam

Yeni öğretim yılının ilk gününde İstanbul'da okul servislerine denetim

09 Eylül 2019 09:12

2019-2020 Eğitim ve Öğretim dönemi bugün itibariyle başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri öğrencilerin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla okul servislerine yönelik denetim yaptı.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim döneminin başlamasıyla okul taşıtları da trafikteki yerlerini aldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda okul servislerine yönelik uygulama yaptı. Araçları tek tek durduran ekipleri sürücülerin evraklarını inceledi.

Araçları da denetleyen ekipler servis sürücüsü Ali Deniz'e aracının “Dur" ikaz lambası bozuk olması nedeniyle 235 lira para cezası uyguladı. Ekipler ayrıca okul servisindeki öğrencilere de emniyet kemeri takıp takmadıklarını kontrol etti. 

Aracında 'Dur' ikaz lambası bozuk olduğu için ceza yazılan sürücü Ali Deniz, “235 lira ceza aldım. Dur lambası yolda giderken kasisler yüzünden  bazen patlıyor. Servise yetişmemiz lazım yetişemiyoruz" dedi.

Zeytinburnu Ayhan Şahenk Ortaokulu önünde de okul servislerine yönelik denetim yapıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019-2020 Eğitim Yılına yönelik alınan tedbirlerini açıklamış, servis araçlarına dikkatli olma uyarısında bulunmuştu. "Bu süreci denetim altında tutacağız" diyen İmamoğlu, "İBB'nin il sağlık müdürlüğümüzle yapacağı çalışmalarla toplu taşıma aracı kullanım belgesi için başvuran sürücüleri de sıkı denetime tabi tutarak, özellikle alkol ve uyarıcı madde testi yaparak gençlerimizin güvenli ulaşım imkanı için baştan tedbirli olacağımızı da İstanbullulara duyurmak bizim vazifemiz" ifadelerini kullanmıştı.