Kültür-Sanat

Yeni James Bond filmi hakkında ne biliyoruz?

26 Ağustos 2019 12:00

T24 Dış haberler

Geçen hafta 25'inci James Bond filminin isminin "No Time to Die" olduğu açıklandı. 

IGN'den Jim Vejvoda şu ana kadar film hakkında bilinenleri derledi.

Ne zaman vizyona girecek?

Film dünyanın birçok ülkesinde 3 Nisan 2020'de izleyiciyle buluşurken, 007'nin ABD'li hayranları 8 Nisan 2020'ye kadar beklemek durumunda kalacak. 

Filmin vizyona girmesi için belirlenen ilk tarih 8 Kasım 2019'du. Tarih daha sonra 14 Şubat 2020'ye, ardından da Nisan 2020'ye değiştirildi.

Hikaye

Bond emeklilik günlerini Jamaika'da huzurlu bir şekilde geçirirken CIA'den eski arkadaşı Felix Leitner kendisinden yardım ister. Bond'un kaçırılan bir bilim insanını kurtarmak için çıktığı görev kısa süre içinde karmaşıklaşır ve 007 tehlikeli bir teknolojiye sahip gizemli bir kötü adamın izini takip etmeye başladı.

Oyuncular

Daniel Craig beşinci kez James Bond karakterini canlandıracak. Ben Whishaw, Naomie Harris ve Ralph Fiennes de tekrar Q, Moneypenny ve M karakterlerini canlandıracak. Casino Royale'de olduğu gibi Felix Leitner rolünde Jeffrey Wright var. 

Lea Seydoux da Spectre'daki rolüne dönecek ve Dr. Madeleine Swann'i oynayacak. Filmde kötü karaktere Bohemian Rhapsody'nin Freddy Mercury'si Rami Malek can verecek. Emekli olan Bond'un 007 kodunu ise Lashana Lynch devralacak.

Filmde Christoph Waltz tekrar Ernst Stravro Blofeld karakterini canlandıracak.

Yönetmen ve yazarlar

No Time to Die'ı Cary Joji Fukunaga yönetecek. Filmin yazarları ise Neal Purvis & Robert Wade (Skyfall, Spectre), Fukunaga, Scott Z. Burns (Contagion, The Bourne Ultimatum) ve Phoebe Waller-Bridge (Killing Eve, Fleabag).

Nerede çekiliyor?

Film Londra, İtalya, Jamaika ve Norveç'te çekildi. Bazı sahnelerin İskoçya'da da çekildiği iddia edildi. Skyfall filminin bir kısmı İskoçya'da geçiyordu.

Şarkı

Her Bond filmi için farklı bir sanatçı yeni bir şarkı kaleme alınıyor. Bond'un son macerası Spectre için şarkıyı Radiohead kaleme almıştı ancak daha sonra bu karardan vazgeçildi ve filmde Sam Smith'in "Writings on the Wall" şarkısı yer aldı. Yeni filmin şarkısını kimin yazacağı henüz açıklanmasa da Ed Sheeran, Dua Lipa ve Harry Styles'ın adı geçiyor. 

Bu Daniel Craig'in son Bond filmi mi olacak?

Evet, Craig Ian Fleming tarafından yaratılan süper casusu son kez canlandıracak.