Gündem

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü: İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı imzası ile nasıl çekildik isek, İsrail ile yapılan sözleşmeden de geri çekilmeliyiz

"Ahmet Davutoğlu’su, Ali Babacan’ı, Temel Karamollaoğlu’su mırın kırın etmeden Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunmalılar"

15 Mayıs 2021 08:31

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA lideri Ali Babacan ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’na İsrail ile yapılan Mavi Marmara gemisi için yapılan sözleşmeden geri çekilme talebinde bulunma çağrısı yaptı.

“İsrail, Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırının yanlışlığını kabul ederken, Gazze’ye o günden sonra Türkiye’den gidecek insani yardımların da engellenmeyeceği sözü vermişti. O sözün gereği, yerine getirilmedi” diyen Karahasanoğlu, “Ahmet Davutoğlu’su, Ali Babacan’ı, Temel Karamollaoğlu’su mırın kırın etmeden Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunmalılar. İsrail ile Mavi Marmara gemisi için yapılan sözleşmeden geri çekinilmesini istemeliler. İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı imzası ile nasıl çekildi isek, gerekirse Cumhurbaşkanı imzası ile gerekirse TBMM kararı ile o sözleşmeden geri çekilmeliyiz” diye yazdı.

“İsrail’in anladığı dilden konuşmak zorunludur” diyen Karahasanoğlu, “Aksi takdirde, İsrail’in cinayetleri, ‘Devletin kendisini koruma’sı olur. Hamas’ın sivilleri koruması ise, ‘terör’ olur. Bu tiyatro, tüm dünyanın gözü önünde oynanmaya devam eder. Bu tiyatroya son vermek için, nasıl ki TBMM’de grubu bulunan 5 siyasi parti ortak bir karar ile, İsrail’in Filistinlilere yaptıkları zulmü kınamışlar ise şimdi 2016’daki sözleşmeyi haklı nedenle fesih kanununu da birlikte çıkarmalıdırlar” görüşünü ifade etti.

Yazının okumak için tıklayın.