Gündem

Yeni Akit yazarı: İktidar, yüksek enflasyonla irtifa kaybetti, sınır ötesi harekâtta başarı sağlarsa karşısında ciddi bir rakibi yok 

"üksek enflasyonla irtifa kaybeden iktidar, sınır ötesi harekâtta başarı sağlar ve içerde ekonomiyi de rayına oturtursa, karşısında ciddi bir rakibi yok"

06 Haziran 2022 09:58

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, bugünkü yazısında, 2023 seçimlerine bir yıl kaldığını hatırlatarak, CHP’nin son yıllarda popülist vaatleri içeren daha ılımlı ve pozitif bir siyasal söyleme yöneldiğini yazdı. CHP’nin söylem değişikliğine gitmesinde AKP’nin payının büyük olduğunu yazan Şanlıdağ, milliyetçi bir dille seçmenin karşısına çıkan CHP’nin işinin yine de zor olduğunu savundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi zekâsı karşısında direnecek bir liderin bulunmadığını yazan Şanlıdağ, 6’lı masanın gündemi belirleyemediğini iddia etti.

Şanlıdağ, enflasyon yüzde 70’lere dayandığı halde, AKP’nin oylarında ciddi bir gerileme yaşanmadığını belirterek “Ama asıl soru şu: Bunca pahalılığa rağmen muhalefetin oylarında neden bir artış yok? Muhalefet, her rengi bünyesine kattığı halde bir sıçrama yapamıyor. Dolayısıyla Ak Parti’nin hâlâ rakibi ekonomidir diyebiliriz. Yaşanan sıkıntılara rağmen halkımızın büyük çoğunluğu; çözümü yine AK Parti’de görüyor” görüşünü dile getirdi.

Erdoğan’ın pahalılığa çözüm üretmeden seçime gitmeyeceğini yazan Şanlıdağ, “Yüksek enflasyonla irtifa kaybeden iktidar, sınır ötesi harekâtta başarı sağlar ve içerde ekonomiyi de rayına oturtursa, karşısında ciddi bir rakibi yoktur.” düşüncesini dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın