Dünya

Yemen'de hava saldırısı; 23 kişi hayatını kaybetti!

BM, ölenlerin 10'unun kadın, 12'sinin çocuk olduğu belirtti

12 Mart 2019 11:04

Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından  hava saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 23 kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yemen televizyon kanalı Al Masirah’ta yer alan habere göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından Hacca’da yer alan Kushar bölgesine hava saldırısı gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı sözcüsü dün gerçekleştirilen saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 23 kişinin hayatını kaybettiğini; 20 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu, ölü sayısının artabileceği ve acil durum ekiplerinin hala, hava saldırısı sonucu enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştığı bilgisi de haberde yer aldı.

Birleşmiş Milletler saldırıyı kınadığı açıklamada " Saldırıları tereddütsüz kınıyoruz ve kurbanların ailelerinin üzüntülerini paylaşıyoruz. Masum sivillerin çözülmesi gereken ve çözülmesi mümkün bir çatışmada anlamsızca öldürülmesi dehşet verici bir durum" dendi.