Gündem

Yazar Rasim Özdenören hayatını kaybetti

Türk edebiyatı yazarlarından Rasim Özdenören 82 yaşında yaşamını yitirdi

23 Temmuz 2022 13:04

Türk edebiyatı yazarlarından Rasim Özdenören 82 yaşında yaşamını yitirdi. Özdenören'in cenazesinin yarın ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camii'nden kaldırılacağı duyuruldu.

"Çok Sesli Bir Ölüm", "Çözülme", "Gül Yetiştiren Adam", "Denize Açılan Kapı", "Uyumsuzlar" ve "Kent İlişkileri"nin de aralarında bulunduğu çok sayıda esere imza atan Özdenörenyaşamını yitirdi. 

Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan yazar, sağlık sorunları nedeniyle bir süredir Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından hayatını kaybeden Özdenören'in cenazesinin yarın ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camii'nden kaldırılacağını duyurdu.

Edebiyatçıya, siyasilerden mesajlar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Edebiyatımızın büyük ustalarında, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülü sahibi, 'Gül Yetiştiren Adam' Rasim Özdenören'in vefatını teessürle öğrendim. Sayın Özdener'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm edebiyat camiasına başsağlığı diliyorum'' şeklinde paylaşım yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmekte olan yazar, öykücü ve düşünür Rasim Özdenören aramızdan ayrıldı. Ağabeyimizi kaybettik. Üstadımızı kaybettik. O, Yedi Güzel Adam’ın bu hayattaki sonuncusuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz" mesajını paylaştı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Edebiyatımızın ulu çınarlarından, Yedi Güzel Adam’ın son temsilcisi Rasim Özdenören’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Cenab-ı Hak, “Gül Yetiştiren” ustamıza rahmetiyle muamele etsin. Menzili mübarek, makamı âli olsun'' dedi.