Kültür-Sanat

'Yaz'a veda, 'Sonbahar'a merhaba: Kıraathane Kitap Şenliği başlıyor

İstanbul Edebiyat Evi tarafından düzenlenen fuarda, yazar söyleşileri ve forumlar da yapılacak

03 Eylül 2019 18:05

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, Temmuz-Eylül programı kapsamında, Kıraathane Kitap Şenliği etkinliğiyle "okurluğu, yazarlığı, yayıncılığı kutlayacak bir şenlikle yaza veda edip sonbaharı karşılamaya" hazırlanıyor.

14-21 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan etkinlikte, çok sayıda yayıncının katılacağı forum ve söyleşiler de düzenlenecek. Şenlik, İstanbul Edebiyat Evi'nin Asmalı Mescid Mahallesi'nde yer alan binasında sekiz gün boyunca 12.00-20.00 saatleri arasında katılımcıların ziyaretine açık olacak. 

Kitap Şenliği'ne katılacak yayınevleri şöyle:

100. Kilometre, Alef, Aras, Corpus, Encore, Güldünya, İstos, Kara Plak, Kıraathane Kitapları, Kolektif Kitap, Lis, Manifold, Monokl, Nebula, Norgunk, Ons Dergisi, Paloma, Raskol’un Baltası, Siren ve Yüz Kitap.                                                                                                                                                                              

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi kitap şenliği duyurusunu şu sözlerle yaptı:

Evimizde şenlik var!
Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi — adı üstünde — okumanın, yazmanın, okurların, yazarların evi. Ve tabii, yazarların yazdıklarını okurlara ulaştıranların, yani yayıncıların da evi.

Eylül ayında okurluğu, yazarlığı, yayıncılığı kutlayacak bir şenlikle yaza veda edip sonbaharı karşılamaya hazırlanıyoruz.

“Kıraathane Kitap Şenliği” 14-21 Eylül haftasında İstanbul Edebiyat Evi’nin davet ettiği yayınevlerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Mütevazı, samimi bir şenlik var aklımızda. Kitapları okurla buluşturacak, kitaplar ve yayıncılığın meseleleri üzerine hep birlikte konuşmamıza imkân sağlayacak bir şenlik.

Kitap fuarının Tepebaşı’nda olduğu günleri hatırlayanlarımıza, şimdi yine bu mahallede, Pera’da bir kitap şenliği düzenliyor olmak ister istemez bir “dönüş” duygusu yaşatsa da, amacımız tam teşekküllü bir fuar organizasyonuna girişmek değil.

Bir hafta boyunca, evimizde kitap satış stantları kurmanın yanı sıra hem toplu hem de katılan her yayınevinin özel etkinlikler yapmasına olanak verecek bir program hazırlıyoruz. 14-21 Eylül haftasında da siz kitapseverleri evimizde yeni sezonun kitaplarını görmeye, almaya, üzerlerinde konuşmaya davet edeceğiz.

Şenliğin programı, katılımcı yayınevleri ile işbirliği halinde oluşturulacak ve web sitemizden açıklanacak. Bu oluşturma sürecinde İstanbul Edebiyat Evi Yayıncılık Konuşmaları serisinin moderatörü Sevengül Sönmez de bizimle birlikte…

Kıraathane Kitap Şenliği’ne katılacak yayınevlerine çok teşekkür ediyoruz.

Yaşasın okumak, yaşasın yazmak, yaşasın yayıncılık. Yaşasın kitap!

Detaylı bilgi için TIKLAYIN.