Gündem

Yattara: Seçimde Reis'i destekledim

"En kısa zamanda göreve başlayabilirim"

27 Haziran 2018 13:58

24 Haziran seçimlerinde oy kullandığını ve Türkiye'ye geldiğinden bugüne Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini ifade eden İbrahim Yattara, "Ben Türkiye'ye geldiğimden beri Reis'in tarafındayım. Oyumu da Reis tarafında kullandım ve kazandığı için çok mutlu oldum. Türkiye büyük bir ülke ve inşallah daha da büyümeye devam edecek" dedi.

Yeni dönemde Trabzonspor'da görev alacağı konuşulan Yattara, Bordo-mavili kulübün kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, futbolu burada bırakmayı çok istemiştim ama kısmet olmadı.

"En kısa zamanda göreve başlayabilirim"

Trabzonspor'un efsane futbolcusu Yattara, "Yöneticilerle görüşüyorum. En kısa zamanda burada göreve başlayabilirim. Burada oynarken şampiyonluk görmeyi çok istedim. Bir ara oldu ama hala o kupa bizi bekliyor. Bu konuda fazla bir şey söylemiyorum. Ben yine bu takımla başarılı olmak istiyorum. Zaten futbol olarak elimden geleni yapmaya çalıştım. Şimdi teknik direktör ya da başka görevde, tekrar elimden geleni yapacağım. Belki antrenör olarak yine şampiyonluk göreceğim. 4-5 dil biliyorum. Hem yurtdışında, hem Afrika'da hem de Türkiye'de tanıdığım çok fazla kişiler var ve buralarda danışman olarak, futbol olarak potansiyelim var. Futbol izleme ekibine girersem bence daha faydalı olur. AmaTrabzonspor 'u çok seviyorum. Nerede görev verirlerse orada çalışırım. Ama bence en faydalısı futbol izleme komitesi olur. Tanıdığım iyi futbolcular var ve onları buraya getirebilirim" diye konuştu.

Trabzonspor'un kadrosu iyi ama takım ruhu lazım

Trabzonspor'un mevcut kadrosunun iyi olduğunu ancak takım ruhunun olması gerektiğini söyleyen Yattara, şöyle devam etti

Trabzonspor'da 8 sene oynadım, burada ekmek kazandım. Elimden geleni yapmak için çalıştım, yine yapacağım. Bu takım şampiyonluk görmeyi hak ediyor. En kötü UEFA'ya katılması gerekiyor. Yeni teknik direktör geldi. Ünal Karaman burada efsane bir futbolcu, çok saygı duyuyorum. Yardımcı antrenör Hüseyin Çimşir benim zaten eski kaptanım. Allah utandırmasın. İnşallah güzel işler yapacaklar. 2011'de müthiş bir kadro vardı. Keşke o kadro tutulsaydı ama futbol böyledir. Yöneticiler, kadrolar değişir. Ama geçen seneki kadroda da çok yetenekli oyuncular vardı ancak başarılı olamadı. Televizyondan izlediğimiz, içinde olmadığımız için ruh var mı yok mu bilmiyorum ama bizim zamanımızda çok iyi ruh vardı takımda. Yedek kalan herkes oyuna girdiğinde kendini göstermeye çalıştı. Bence şu an bunlar eksik. Şampiyonluk için ideal bir kadro ama takım ruhu, atmosfer lazım. Bu sene o atmosfer yakalanabilirse Trabzonspor güzel yere gelebilir.

Afrika'dan her yıl iki futbolcu antrenmana alınsa biri mutlaka kalır

Fransa'da, İngiltere'de, İspanya ve Afrika'dan Trabzonspor 'a getirebileceği futbolcuların bulunduğunu anlatan Yattara, bu konuda şunları söyledi

Zaten Afrika'dan her sene en az iki genç oyuncu çıkıyor. Fransa'ya, Almanya'ya, İspanya'ya gidiyor. Niye Trabzon'a gelmiyor. Kaybedecek bir şey yok. Her sene iki genç oyuncu gelsin burada antrenmana çıksın. Bir tanesi kesinlikle kalabilir. O zamanTrabzonspor kazanacak. Kaybedecek bir şey yok. Bu tarzın Trabzonspor 'da olmasını istiyorum. Trabzonspor için bir şeyler yapmayı çok istiyorum. Yönetimle de yeni görüştüm. Onlar da beni burada görmek istiyorlar. Allah izin verirse en kısa zamanda burada görev alabilirim.

Burak indirim yaparsa Trabzonspor'u seviyor demektir

Takımdaki maliyetli oyunculardan biri olan ve ücretinde indirim istenen futbolcular arasında yer alan Burak Yılmaz'ın Trabzonspor için önemli olduğunu kaydeden Yattara, Futbolcunun böyle bir indirim yapması için önce Trabzonspor 'u sevmesi gerekiyor. Benim futbolculuk dönemimde bir ara sakatlanmıştım. Ücretimde indirim yapıp yine burada kalmıştım. Burak Yılmaz'a saygı duyuyorum. Önemli bir oyuncu. İndirim yaparsa demek ki Trabzonspor 'u seviyor. Yapmazsa da saygı duyuyorum. İnşallah kabul eder ve burada kalır. Trabzon için çok önemli bir oyuncu diyerek açıklamalarını noktaladı.