Dünya

Yaşı hakkında yalan söyleyip, kendisini evlat edinen aileyi öldürmeye çalıştığı iddia edilmişti: Yaşı hâlâ belirsiz olan genç ilk defa konuştu

06 Kasım 2019 08:30

T24 Dış haberler

Evlat edindikleri çocuğu terk etmekle suçlanan ABD'li çiftin 6 yaşında olduğunu düşünerek nüfuslarına aldıkları kızlarının 32 yaşında Ukraynalı bir cüce olduğunun iddia edilmesi dünya basınında geniş yer bulmuştu. Bahsi geçen Natalia Grace Barnett isimli kişi, kendisini evlatlık alan aileyi öldürmeye çalışmadığını ve anlatılanların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Kendisini evlat edinen yeni aileyle birlikte Phil McGraw'ın sunduğu Dr. Phil Show'a konuk olan Barnett, ilk kez hakkındaki iddiaları yanıtladı. Perşembe günü yayınlanacak programın bazı kesitleri dün ekranlardaki yerini aldı. 

Yayınlanan kesitte Barnett'in "Yaşın hakkında yalan söyleyip ABD'li aileyi terörize ettiğin doğru mu?" sorusuna, "Hayır, bu hiç doğru değil" yanıtını verdiği görülüyor.

Tanıtım için yayınlanan kesitte McGraw'ın Barnett'e, "Sanırım önemli olan senin buraya herkesi öldürmek için gelmiş bir şeytan çocuk olup, olmadığın" diyor. Barnett, bu soru karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor.

Ne olmuştu?

Daily Mail'ın aktardığı habere göre, Kristine ve Michael Barnett çifti 2010 yılında başvurdukları Florida Evlat Edinme Merkezi'nden acil bir çağrı aldı. 6 yaşında olduğunu öğrendikleri Ukraynalı bir kız çocuğunu evlat edinen aile 3 yıl beraber vakit geçirdikten sonra çocuk olduğunu sandıkları kızın 22 yaşında 'sosyopat bir cüce' olduğunu öğrendi. 

Barnett çifti Natalia isimli kızın regl olduğunu ve yetişkin gibi konuştuğunu fark edince şüphelenmeye başladıklarını söyledi. Kristine Barnett, 3 yıllık süreç içinde Natalia'nın kendisini öldürmeye çalıştığını, kendisini elektrikli tellere ittiğini, üzerine kahve döktüğünü ve uykusunda bıçaklamakla tehdit ettiğini anlattı.  

Natalia'nın 'tehditkar' davranışları sebebiyle psikiyatriste gittiklerini anlatan aile zaman içinde onun bir yetişkin olduğunu doktorlar sayesinde anladıklarını söyledi. 

Aileye evlat edindikleri Barnett'i Indiana eyaletinde bir evde bir yıl boyunca tek başına bıraktığı için dava açılmıştı.