Gündem

Yasaklanan Köpek Irkları Kurultayı sonuç bildirgesi yayımlandı: Psikolojik test zorunlu olsun

Köpeklerdeki agresyonun genetikte yer almadığı ve hiçbir köpek ırkının doğuştan saldırgan ya da tehlikeli olmadığının vurgulandı

22 Haziran 2022 08:48

Yasaklanan Köpek Irkları Kurultayı'nın sonuç bildirgesinde, “Tüm köpek sahipleri için ve özellikle gücü açısından riskli kabul edilen köpek ebeveynleri için psikolojik test zorunluluğu getirilmelidir” vurgusu yapıldı.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi tarafından İstanbul Barosu Merkez Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Yasaklanan Köpek Irkları Kurultay’ının sonuç bildirgesi yayımlandı. Kurultay’a İstanbul Tarım Orman Müdürlüğü, İstanbul İlçe Belediyeleri, Türkiye Baroları, Üniversitelerin Veterinerlik Fakülteleri, sivil toplum kuruluşlarından, hayvan hakları aktivistlerinden katılım sağlandı. Kurultay’da söz alan konuşmacılar, yasaklanan köpek ırkları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Hayvanların saldırgan hale gelmesinin sebebi insan kaynaklıdır"

Köpeklerdeki agresyonun genetikte yer almadığı ve hiçbir köpek ırkının doğuştan saldırgan ya da tehlikeli olmadığının vurgulandığı konuşmalarda, “Hayvanların saldırgan hale gelmesinin sebebi insan kaynaklıdır” denildi. Bildirgede “Tüm köpek sahipleri için ve özellikle gücü açısından riskli kabul edilen köpek ebeveynleri için psikolojik test zorunluluğu getirilmelidir” vurgusu yapıldı.

"Ayrı bakım evlerine alınsın"

Yasaklı ırkların barınaklara hapsedilmek yerine acilen gönüllüler yönetiminde oluşturulacak bakım evlerine alınması gerektiği vurgulandı.