Gündem

Yargıtay Başkanı Cirit'in oğlu, TFF'nin atamayı savunmasına rağmen görevinden ayrıldı

Cirit ile aynı konumda bulunan Yasin Eker'in TFF Çözüm Kurulu'ndaki üyelik görevine devam ettiği anlaşıldı

08 Ekim 2019 20:37

T24'ün kamuoyuna duyurduğu Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki (TFF) "usulsüz atama" iddiasına konu olan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in oğlu Muhammed Enes Cirit'in Amatör Futbol Disiplin Kurulu'ndaki (AFDK) üyelik görevinden ayrıldığı ortaya çıktı. TFF yönetimi, Cirit'in AKP'li Mehdi Eker'in oğlu Yasin Eker'le birlikte kurul üyesi olabilmek için gereken 5 yıllık mesleki kıdem şartına sahip olmamalarına rağmen atanmaları konusunda "Mesleki tecrübe, baro kaydı ile değil, hukuk fakültesinden mezuniyet ile başladığından, bir diğer deyişle talimatlar 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip avukat değil, hukukçu aradığından, söz konusu üyelerimizin bu kurullara atanmasında talimatlarımıza aykırı herhangi bir husus yoktur" açıklamasını yapmıştı. Cirit'in mesleği yapmayan fakülte mezununun nasıl deneyimli sayılabileceği eleştirilerine yol açan bu açıklamaya rağmen görevinden ayrılması dikkati çekti.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen iş insanı Nihat Özdemir'in TFF Başkanı seçilmesinin ardından federasyon bünyesinde faaliyet gösteren kurullara yapılan atamalar konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Özdemir tarafından kurul üyeliklerinin bir bölümüne AKP ve MHP içinde yer alan kimi siyasetçi ve siyasetçi yakınlarının getirilmesinin ortaya çıkmasından sonra T24, AKP'li Mehdi Eker'in oğlu Yasin Eker'in TFF Çözüm Kurulu ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in oğlu Muhammed Enes Cerit'in AFDK'ya "mesleki kıdem yetersizliği"ne karşın TFF yönetimince atanmalarının yapıldığını ortaya çıkarmıştı. 

Her iki kurul üyeliği için gereken "5 yıllık mesleki deneyim" koşulunu taşımayan AFDK üyesi Cirit'in geçtiğimiz günlerde bu görevinden ayrıldığı anlaşıldı. AFDK'nın göreve başlamasından sonra kurul üyesi olarak TFF'nin resmi internet sitesinde adı yer alan Cirit'in ismi, istifa sonrasında güncellenen yeni listede yer almadı. Cirit'in görevinden ayrılmasına karşın, kendisi ile aynı konumda bulunan Yasin Eker'in TFF Çözüm Kurulu'ndaki üyelik görevine devam ettiği anlaşıldı.

T24'ün olayı ortaya çıkarmasından sonra TFF yönetimi yaptığı açıklamada eleştirilen ifadelere yer vermişti. TFF, açıklamasında avukatlıktaki mesleki kıdemin baroya kayıtla değil, hukuk fakültesinden mezun olmakla başladığını belirtmiş ve bu çerçevede Eker'le Cirit'in atanmasında herhangi bir usulsüzlük olmadığını iddia etmişti.

Cirit'in, TFF'nin 13 Eylül 2019 günü yaptığı bu açıklamadan kısa süre sonra kuruldaki görevinden istifa etmesi dikkati çekti.

TIKLAYIN - Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in oğlu ile AKP’li Mehdi Eker’in oğlu, ‘5 yıllık tecrübe’ kuralı çiğnenerek Futbol Federasyonu’na atandılar!